Moe is moe

moe

Dit is de titel van het eerste boek geschreven door Irene Wing Easton. Het is een heel herkenbaar boek voor de moeders van nu. Irene beschrijft op een zeer humoristische manier het moederschap en alles wat daar bij komt kijken. Haar boek is geschreven voor alle moeders. De werkende en de thuisblijf moeder. Bekijk de boektrailer en je krijgt vast net zo’n zin om het boek te gaan lezen als ik.…

Irene, getrouwd en moeder van vier kinderen.Heeft zelf een uitgeverij opgericht om haar boek uit te brengen nadat het haar niet lukte het uit te laten geven door een uitgeverij. Het boek is nu al toe aan de tweede druk. Irene vind het leuk als vrouwen zeggen zich in haar verhalen te herkennen.

Wat gaan we vandaag doen? Een colum geschreven door Irene.

We zitten gezellig in onze pyjama aan het zondagse ontbijt.‘Wat gaan we vandaag doen?’ vraagt Jongste Dochter terwijl ze druk bezig is een beschuit te smeren. Ik kijk op, recht in het gezicht van Man. We fronsen onze wenkbrauwen.

Beiden denken we terug aan de dag van gisteren. Toen was het ook al weekeinde en dus een dag bestemd om uit te rusten. Om kwart voor zeven rinkelde de wekker en rolden we ieder aan een kant ons bed uit. Ik zette de wasmachine aan (in weekeinde is het immers goedkope stroom) en Man maakte het ontbijt vast klaar. Vervolgens ging hij met Jongste overZoon naar de voetbalwedstrijd, terwijl ik met Jongste Dochter naar haar zwemles fietste.

Nadat we om een uurof half elf weer terug waren, dronken we een snelle bak en douchten bezwete en bechloorde kinderen. Vervolgens zochten we de bibliotheekboeken bij elkaar om deze voordat de datum verliep, in te leveren. Tijdens de lunch even de wasdroger aangezet en de volgende lading was in de machine gedaan. Daarna pakten we onze big shoppers en laadden de tegensputterende kinderen in de auto. Met z’n allen sjokten we door de overvolle supermarkt. Met een week aan boodschappen reden we huiswaarts en waren vervolgens een kwartier bezig om alles in de voorraadkast en ijskast te leggen. Daarna weer een lading was in de droger en een ladingin de machine, een telefoontje beantwoord en het gras gemaaid. Vervolgens was het toch echt tijd om te gaan koken. Kortom, de zaterdag was zoals gewoonlijk weer eens de drukste dag van de week geweest.

Dit alles gleed in onze gedachten voorbij. Wanhopig keken Man en ik elkaar aan en hadden visioenen van een pretpark, de dierentuin of minstens een boswandeling. Jongste Dochter maakte zich gereed om de eerste hap van haar beschuit te gaan nemen. Met haar duim en middelvinger omklemde ze de beschuit en hees het gevaarte voorzichtig omhoog. Ze opende haar mond en zei: ‘Zullen we vandaag een rustig dagje doen, lekker in onze pyjama op zolder met de lego spelen?’

Het boek Moe is moe is verkrijgbaar bij boekwinkel, bol.com of via haar website

Dit artikel is ook te lezen op Yunomi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s