Review || Black Tea Mask Pack (Korean Skincare)

Dit keer mocht ik van Monica van de webshop koreanskincare.nl de Black Tea Mask Pack van het Koreanse merk Heimish uitproberen. (Foto: © Anneke Schrijft)

Met enige regelmaat krijg ik de vraag: Ik heb een anti aging crème gebruikt maar ik zie geen resultaat. Hoe kan dit? En welk product moet ik dan gebruiken?! Een belangrijke advies is: doe als de Koreanen en bescherm en verzorg je huid voordat rimpels en oneffenheden ontstaan.

Veel jonger ingeschat

Een aantal jaar geleden ontmoette ik een vrouw die boven de 50 bleek te zijn. Ik had haar veel jonger ingeschat en vroeg aan haar hoe het kwam dat haar huid amper rimpels had en een stralend teint. De vrouw (haar hobby was paardrijden) antwoordde hierop: Je moet je huid verzorgen als een leren paardenzadel. Verzorgd je het zadel niet goed dan gaat het scheuren en barsten. Als dit gebeurd kun je alles proberen om het zadel weer mooi en heel te krijgen maar dit gaat niet gebeuren. Hetzelfde geldt voor je huid. Het is verstandig al heel vroeg te beginnen met je huid te verzorgen en dit dagelijks te doen!

Voorkomen in plaat van camoufleren

In Aziatische landen, waaronder Korea wordt veel waarde gehecht aan een stralende, gezonde en egale huid. Zij geloven dat het verstandig is om al op een jonge leeftijd te beginnen om je huid zo goed mogelijk te verzorgen, zodat de veroudering van de huid zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Korean skin care is vooral gericht op het voorkomen van huidveroudering in plaats van camoufleren van oneffenheden. Een groot pluspunt is dat de verzorgingsproducten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Korean Sckincare heeft voor elk huidtype verzorgingsproducten en voor ieder huidprobleem is er wel een oplossing.

In Aziatische landen wordt zwarte thee al eeuwen verwerkt in huidverzorgingsproducten. (Foto: © teapr.co.uk)

Wist je dat?

Wist je dat zwarte thee (zonder suiker) naast een lekkere dorstlesser ook bij kan dragen aan een goede gezondheid? *Zwarte thee bevat antioxidanten die het weefsel en het DNA in cellen tegen vrije radicalen beschermt. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Antioxidanten die via gezonde voeding het lichaam binnenkomen helpen vrije radicalen onschadelijk maken. Het drinken van zwarte thee verlaagt daarnaast de bloeddruk en verkleint de kans op een beroerte en diabetes. Ook werd mij door een tandartsassistente verteld dat zwarte thee een goede invloed op je mondgezondheid heeft! Dit komt doordat zwarte thee bacteriën in de mond neutraliseert.

Beschermt, reinigt en vervaagt

Zwarte thee is niet alleen gezond om te drinken maar het is ook gezond voor je huid! In Aziatische landen wordt zwarte thee al eeuwen verwerkt in huidverzorgingsproducten. Antioxidanten die in thee zitten vertragen de vroegtijdige veroudering van onze huid. Het beschermt en reinigt de huid en maakt de huid strakker en helderder, het helpt pigmentvlekken te vervagen.

Het Black Tea Mask Pack zuinig in gebruik en je doet er lang mee. Ook als je net als ik ervan houdt om je huid rijkelijk in te smeren. (Foto: © Anneke Schrijft)

Black Tea Mask Pack

Dit keer mocht ik van de webshop koreanskincare.nl de Black Tea Mask Pack van het Koreanse merk Heimish uitproberen. Een pot bevat 110ml en kost €19,95.

Voor alle huidtypes

Black Tea Mask Pack is geschikt voor alle huidtypes. Het verkoelt, hydrateert en verstevigd de huid. Het product bevat zwarte thee, aloë vera en Centella asiatica. (Dit laatste is een inheemse Aziatische plant en wordt gebruikt als groente en als geneeskrachtig kruid.) Het masker voedt en hydrateert de huid. De Heimish Black Tea Mask Pack is een wash-off masker dat de vermoeide of geïrriteerde huid hydrateert en koelt en tegelijkertijd verstevigt.

Hoe te gebruiken?

  • Reinig je gezicht.
  • Dep je huid droog met een handdoek.
  • Breng de Black Tea Mask  op je gezicht aan. Maar vermijd de ogen en de mond.
  • Na 5 tot 10 minuten grondig afwassen met lauw water.
  • Let op! Niet gebruiken op beschadigde huid want dan kan er irritatie optreden. 
Het potje bevat een handig en hygiënisch lepeltje waardoor je niet met je vingers in het potje hoeft te zitten. Je schept wat van het masker op je hand en smeert het daarna met je vingers op je gezicht. (Foto: © Anneke Schrijft)

Mijn mening

Het heerlijk ruikend gezichtsmasker is makkelijk aan te brengen. Mijn huid voelt gezond en stevig aan na gebruik en is zichtbaar gehydrateerd en inderdaad helderder.  (Helderder? Hoor ik je denken. Gebruik het masker en je zult begrijpen wat ik bedoel.)Mijn huid is gevoelig maar mijn huid verdraagt dit product prima. Ik gebruik het masker als afsluiting van de dag en zie het als een verwenmomentje voor mijzelf. De geur van de Black Tea Mask pack werkt ontspannend. Zo duik ik ontspannen mijn bed in. Het masker verkoelt de huid (om het effect te versterken bewaar ik het in de koelkast). Nu de lente in aantocht is en de zon krachtiger wordt is dit het goede moment om dit product te gaan gebruiken. Ik ben veel in de buitenlucht  en na een dag buiten door te hebben gebracht kan kan mijn huid de boots die het Black Tea Mask pack geeft echt gebruiken. Het potje bevat een handig en hygiënisch lepeltje waardoor je niet met je vingers in het potje hoeft te zitten. Je schept wat van het masker op je hand en smeert het daarna met je vingers op je gezicht. Korean Skincare staat voor mij (in het algemeen) voor hoge kwaliteit. en dit product voldoet aan mijn verwachting. Kwaliteit /prijs verhouding is in balans. Het Black Tea Mask Pack zuinig in gebruik en je doet er lang mee.  Ook als je net als ik ervan houdt om je huid rijkelijk in te smeren. Aanrader!

Voor meer informatie over korean Skincare ga naar  www.koreanskincare.nl. Meer informatie over de Black Tea Mask Pack vind je ->hier.

Bronnen: https://nl.qaz.wiki/wiki/K-beauty // *Voedingscentrum // https://en.wikipedia.org/wiki/Centella_asiatica // https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3411099 // https://bibliotheek.ortho.nl/thee-tegen-slechte-adem//

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s