Fotofabriek || Maak je eigen kerstkaart

Wie vindt het nu niet leuk om een kaart te versturen en te ontvangen?! Het maakt mij in ieder geval iedere keer weer blij wanneer ik in de brievenbus een papieren (kerst)kaart vind. (Foto: © Anneke Schrijft)

Kleine moeite, groot plezier!

Een kaartje, kleine moeite groot plezier, is zeker van toepassing op de afgelopen maanden en de komende decembermaand. Zoals het er nu uit ziet zal de decembermaand er anders uit gaan zien dan andere jaren. Een kaart kan ervoor zorgen dat wij toch met elkaar verbonden blijven. Dan is ver weg op deze manier toch dichtbij!

Met de decembermaand in aantocht mocht ik bij Fotofabriek kerstkaarten laten maken.

Leuk & makkelijk

Zelf online je kerstkaarten maken is leuk en makkelijk! (Het moeilijkste gedeelte is… uit al je foto’s een keuze te maken welke je gaat gebruiken.) Op de website van Fotofabriek vind je diverse mogelijkheden om een kaart te maken. Je kunt kerstkaarten per set of per stuk bestellen, liggend, staand, vierkant, enkel ,dubbel en in diverse maten. Ik koos voor 2 x set kerstkaarten enkel A5 liggend. Maat 14,8 x 21 cm / 21 x 14,8 cm. Een set bevat 8 stuks.

Digitaal voorbeeld

Je kunt ervoor kiezen een ontwerp te gebruiken uit de online editor of voor een blanco project. Ik koos voor het laatste en gebruikte twee foto’s die ik op het internet vond. Deze afbeeldingen geven perfect de decembersfeer weer en hadden een goede resolutie. Voordat je bestelling in de winkelmand wordt geplaatst wordt de resolutie van de gebruikte foto gecontroleerd. Voor het beste resultaat moet je een foto met voldoende resolutie gebruiken! Wanneer je je foto geüpload hebt ontvang je in je mailbox een digitaal voorbeeld.

Een kaart kan ervoor zorgen dat wij toch met elkaar verbonden blijven. Dan is ver weg op deze manier toch dichtbij! (Foto: Freepik)

Tot het laatste moment

In de online editor krijg je tot het laatste moment de mogelijkheid je ontwerp aan te passen. Er zijn allerlei mogelijkheiden om tekst en versieringen aan je kaart ontwerp toe te voegen of de achtergrond of indeling te veranderen.

Tip!

Tip! Vul het gebied buiten de randen volledig om witte randen te voorkomen. En plaats de tekst ruim binnen de snijlijn anders kan het gebeuren dat er een stuk van de tekst wordt afgesneden.

Meerdere kaarten

Op de website krijg je de mogelijkheid je kaarten door Fotofrabiek naar een geadresseerde te laten versturen. Er is zelfs een mogelijk meerdere kaarten naar meerdere adressen te laten versturen!

Enkele voorbeelden

Naast kerstkaarten kun je bij Fotofabriek ook kaarten maken voor andere momenten, enkele voorbeelden hiervan zijn: bedankt-beterschap-uitnodigings-verjaardags of trouwkaarten. Meer informatie vind je ->hier. Wil je meteen starten met kerstkaarten maken? klik dan -> hier.

De foto’s die ik voor de kerstkaarten gebruikte vond ik hier->. Bedankt Andrew Howe_- Getty Images en unsplash.com/wallpapers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s