Nijntje x Rembrandt

Naamloos
Tekening Nijntje: muur&sctickers

Dit jaar wordt de 350ste sterfdag van de befaamde kunstschilder, etser en tekenaar Rembrandt herdacht. In het Rijksmuseum is daarom van 15 februari t/m 10 juni 2019 de tentoonstelling  ‘Alle Rembrandts’ te bezichtigen. Naast deze tentoonstelling ontwikkelde het Rijksmuseum samen met Mercis Publishing het prentenboekje nijntje x rembrandt.

Hoofdletters

Het minimalisme diende voor Dick Bruna als inspiratiebron voor zijn tekeningen en  teksten. Dit houdt in dat hij voor zijn teksten zo min mogelijk gebruik maakte van leestekens, punten, komma’s en hoofdletters. Vandaar dat de namen van rembrandt en nijntje met een kleine letter worden geschreven.

Overeenkomsten

Een origineel idee om voor dit bijzondere prentenboek, de wereldberoemde nijntje en rembrandt samen te brengen. Hoewel het werk van rembrandt er op het eerste gezicht heel anders uit ziet dan het  werk van Dick Bruna kun je als je heel goed kijkt overeenkomsten vinden.

Museum of Modern Art

Het boek ontwerp is gemaakt door grafisch ontwerpster Irma Boom. Haar werk is onder andere te bezichtigen in het Museum of Modern Art in New York. Ook ontving zij de Gutenberg Award.

303377-nijntjexrembrandt-spread1-RGB-7f8513-large-1549982569
Bron leesfragment: Mercis Publishing

Ontwikkeling

Door het prentenboek nijntje x rembrandt kun je kinderen op een leuke manier kennis laten maken met kunst en cultuur. Het is goed voor de ontwikkeling van het brein van jonge kinderen om hen hiermee op jonge leeftijd kennis te laten maken. Het stimuleert hun fantasie, en de ontwikkeling van creativiteit en taal. Ook draagt een bezoek aan een museum bij aan hun sociale ontwikkeling. Hoe leuk is het niet om samen het museum te bezoeken en de afbeeldingen op te zoeken die in het boekje staan? Daarnaast kun je bespreken wat je ziet.

miffy x rembrandt

Nijntje x rembrandt heeft een hardcover en bevat 40 bladzijden. Het prentenboek is ook verkrijgbaar in het Engels en draagt dan de tittel, miffy x rembrandt.

 

Naamloos
Bron leesfragment: Mercis Publishing

nijntje x rembrandt

ISBN 978-90-5647-796-7

12,95 euro

———————————–

miffy x rembrandt

ISBN 978-90-5647-797-4

12,95 euro

Eén gedachte over “Nijntje x Rembrandt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s