De laatste magiër – Lisa Maxwell (Boek Review)

Naamloos
De training van Esta bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan. (Afbeelding achtergrond: newyork.nl)

Hoofdpersoon Esta, is een sterke uitgesproken jonge vrouw,  met het vermogen tijd te manipuleren in een tijdperk dat magie bijna uitgestorven is. In New York worden de laatsten die nog magische krachten hebben gedwongen hun magie te verbergen omdat de samenleving hun gave niet meer tolereert.

De laatste magier: het verhaal

In New York leven de Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – in de schaduwen en verbergen wie ze zijn.  Als de Mageus Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Sommigen verliezen hun leven…

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Andere hoofdpersonen

Naast Esta zijn er nog enkele andere hoofdpersonen; Harte Darrigan, Dolph Saunders en Jack Grew. Een groot gedeelte van het verhaal speelt zich af in het heden en rond 1900 toen  er nog volop magie in de wereld was.

Lisa+Dunick-Outdoors-15-Edit
Aankomende week kun je op deze plek het interview met de sympathieke New York Times Bestselling  auteur Lisa Maxwell lezen. (Foto: Cameron Whitman Photography)

Brooklyn bridge

Op de cover prijkt de Brooklyn bridge in New York, de brug speelt een belangrijke rol in De laatste magiër. *Een leuk weetje: In 1624 werd een Nederlandse nederzetting in Amerika gesticht: Nieuw Nederland. De nederzetting werd gezien als een  Nederlandse provincie. Het gebied Brooklyn werd vernoemd naar het Nederlandse dorp Breukelen. Brooklyn is de engelse verbastering van deze naam.

Cover

De sfeer die de cover uitstraalt is passend bij de inhoud van het boek. Ik vind de cover echt heel mooi en het was een van de redenen dat ik dit boek graag wilde lezen. Een andere reden was dat dit boek meer dan 500 bladzijden telt. Ik hou van dikke boeken. Een nadeel is echter wel dat wanneer je zo’n dikke pil uit hebt het soms moeilijk is om weer te ”aarden”. Maar gelukkig is dit boek het eerste deel van een trilogie en kan ik mij nog verder onderdompelen in de wereld van tijdreizen en magie.

169c2b0ecef58c2beaaa6c9a9c7c51f3
Afbeelding: thelastmagician.com

Tijdreizen en magie

De schrijfster van dit fantasyboek, Lisa Maxwell heeft de verwachting die ik had van dit boek waar weten te maken. Het is natuurlijk onmogelijk om te reizen in de tijd, maar ik denk dat de meesten van ons graag zouden willen dat het mogelijk was.  Een boek wat tijdreizen en magie combineert is (natuurlijk helemaal) een must read.

Struikelen

De laatste magiër bevat mysterie, magie, romantiek en historische fictie.Het verhaal heeft een sterk begin en kent vele wendingen die zorgen dat je door blijft lezen. Het verhaal is geschreven uit een verschuivend perspectief. Af en toe kan een lezer hierover struikelen, maar ik vind het geen afbreuk doen aan het verhaal. Ook al is het een fictie fantasy boek toch kun je hedendaagse sociale problematiek erin herkennen.  Zoals het hebben van vooroordelen en buitensluiten van mensen die anders zijn dan jij. Het slot bevat een echte cliffhanger maar is ook goed los te lezen van de andere twee delen.

dots 2 interview
Afbeelding: nextpageplease

Interview

De sympathieke New York Times Bestselling Auteur Lisa Maxwell nam afgelopen week uitgebreid de tijd om Anneke Schrijft ter woord te staan. Aankomende zondag kun je hier het gehele interview lezen. Mis het niet!

Naamloos

 

 

 

 

Bron: *https://nl.wikipedia.org/wiki/Brooklyn_New_York

Het interview met schrijfster Lisa Maxwell is nu te lezen via deze -> link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s