GezondheidsBeurs 2019

Anneke  Schrijft was vrijdag 8 februari op uitnodiging van aHealthybody aanwezig op de GezondheidsBeurs. Dit jaar werd de 12de editie van het event gehouden. Helaas was vandaag alweer de laatste dag van het vier dagen durende event. De GezondheidsBeurs is niet alleen informatief maar ook heel gezellig!  Hieronder een korte inpressie.

bloggers

In het BloggersTheater woonden wij de lezing van Hollands Next Topmodel winnares  en Miss Nederland 2017 Nicky Opheij bij. Nicky is een sympathieke vrouw die ondanks haar jonge leeftijd (23 jaar) een interessante masterclass gaf over gezond en gelukkig leven.

bloggers

In deze vijf punten van Nicky kunnen wij ons prima vinden!

  1. Heb nooit honger
  2.  Eet wat de natuur heeft gemaakt
  3. Eet gevarieerd
  4. kauw!
  5. Doe eens gek

2a4bf298-be10-4fc6-8e31-a764d36d2007

Zoals je kunt zien is er genoeg te beleven op de GezondheidsBeurs er is voor ieder wat wils.

Naamloos

”Het leven vind ik veels te leuk en ik ben nog niet klaar met het leven. Ik probeer in het hier en nu te leven. Carpe Diem, pluk de dag.” ~ Bibian Mentel

In het GezondheidsTheater ging Annemarie Brunning in gesprek met Nederlands  gouden medaillewinnaar en Wereldkampioen, snowboardster Bibian mentel.

*In 2002 was Bibian Mentel als snowboardster op weg zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen in Amerika, toen ze geblesseerd raakte. Bibian dacht aan een blessure maar het bleek te gaan om een agressieve vorm van botkanker, hetgeen uiteindelijk leidde tot amputatie van haar rechteronderbeen.

Vier maanden na haar amputatie stond Bibian weer op haar snowboard en 7 maanden later was ze weer Nederlands Kampioen bij de validen! Ondanks dat de kanker zeven keer terug kwam bleef zij snowboarden (Begin 2019 werd er bekend dat er opnieuw kanker is geconstateerd en het inmiddels voor de tiende keer terug is gekomen.) Zo werd Bibian, februari 2017 voor de 7e keer wereldkampioene.Na het winnen van het NK na haar amputatie, realiseerde Bibian zich dat als zij dat kan, anderen dat ook zouden moeten kunnen. “En dat ik daar dus niet bijzonder in ben.” Bibian is oprichter van Mentelity Foundation, een stichting die kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke uitdaging helpt om meer te bewegen, te sporten en zelfredzamer te worden. Daarnaast werd Bibian Mentel op 19 december 2018 uitgeroepen tot paralympisch sporter van het jaar 2018.*

Je kunt je vast voorstellen dat dit een zeer indrukwekkende lezing was. Het publiek was diep onder de indruk van Bibian. Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor deze sterkte, sympathieke vrouw, die ondanks alles zeer positief in het leven staat.

Bron tekst: *VIPfabriek.nl

Anneke Schrijft heeft voor het eerst op de GezondheidsBeurs gestaan en het was een hele leuke ervaring! Wij draaiden een  middagje mee met lejla barakovic en katja Kortenbroek in de stand van aHEALTHYbody en Gentleday. Ben je een vaste lezer van Anneke Schrijft dan zul je lejla en Katja vast wel kennen. (Mocht je lejla en katja nog niet kennen kun je hier het interview wat Anneke Schrijft onlangs plaatste teruglezen.) De bezoekers van de beurs waren in een gezellige stemming en er werd veel gepraat, gegeten en gelachen. Het was al met al een zeer informatieve en gezellige dag. Zien wij jou volgend jaar ook op de beurs?

Eén gedachte over “GezondheidsBeurs 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s