De schoolfabriek, van luizenmoeder tot voorleesvader

De schoolfabriek

Basisschool Survivalgids voor ouders

9200000091316663

Hoe bereid je je bijna vierjarige voor op de basisschool? En misschien bijna net zo belangrijk, hoe bereid je jezelf voor op de basisschool?! Je kind staat waarschijnlijk te trappelen van ongeduld om naar de grote school te gaan maar soms is dit echter niet het geval. Jij vindt het heel waarschijnlijk al moeilijk je kind het los te laten en dan ook nog alle vreemde woorden die je om de oren vliegen! IB’er, luizencape, doorschuifochtend, 21st century skills, TSO, Stagiair/LIO zijn slechts enkele woorden die je kunnen laten duizelen. En niet te vergeten de (ongeschreven) omgangsvormen/regels voor ouders op het schoolplein. It’s a jungle out there 😉

Survivalgids voor ouders

Maar gelukkig is er nu de survivalgids voor ouders van basisschoolkinderen, De schoolfabriek! Dit boek zou eigenlijk iedere ouder in Nederland standaard cadeau moeten krijgen wanneer hun kind op het punt staat vier jaar te worden. Wanneer je dit boek gelezen hebt voor de eerste schooldag begint voorkomt het veel ellende en stress (bij jou als ouder) en beginnen jij en je kind ontspannen aan de basisschooltijd. Want mocht je denken dat het tv programma de luizenmoeder uit de duim gezogen is dan help ik je nu uit de droom, nee dat is het niet. 🙂

Inhoud van het boek

Wanneer jouw kleuter naar school gaat, krijgt je leven als ouder een nieuwe dimensie. Je kind krijgt speelafspraakjes, wordt in razend tempo groot en komt thuis met allerlei leuke nieuwe vieze woorden. Als ouder sta je ook opeens dagelijks op het schoolplein en moet je je redden tussen al die andere vaders en moeders. Wat is daar de etiquette eigenlijk en wat doe je als een vriendje tijdens een speelafspraakje vanaf jouw wc roept: ‘Mama van Magnus, veeg je mijn billen even af?’

Pedagogisch medewerker en moeder

Als pedagogisch medewerker kinderopvang en moeder van drie kinderen vind ik De schoolfabriek uit allebei deze standpunten bezien heel herkenbaar. Wat een geweldig, leuk, positie,vrolijk , kleurrijk boek! Heerlijk Herkenbaar, geen poespas en vol met tips, adviezen en ervaringen van bekende en onbekende Nederlanders. In De schoolfabriek wordt beschreven hoe het op de basisschool voor ouders, kinderen en leraren is. Geen woord teveel in dit boek en geen woord te weinig. Waarom was dit boek nog niet geschreven toen mijn eerste kind naar de basisschool ging? Ik moest regelmatig schaterlachen want er kwamen heel wat herkenbare situaties voorbij. Ook wel situaties waarvan ik stiekem dacht, gelukkig ben ik niet de enige! 😉

Onder andere

De schoolfabrieheeft een afwisselende inhoud wat het geen seconde saai maakt om te lezen.  Dit boek bevat onder andere:

 • Grappige uitspraken van kinderen
 • De irritante ouders top 10 ( volgens de leraren)
 • Eerste hulp bij oudergesprekken
 • Een handige basisschool Vocabulaire
 • Een voorleesverhaal (bedacht door de kinderen van Sofie en Eva)
 • Handige tips over vanalles en nog wat
 • Informatie hoe je een vier jarige voor kunt bereiden op de basisschool (en jezelf ook)
 • Informatie hoe en wanneer je een BSO kiest.
 • Beroemde ouders delen hun ervaringen.
 • Vroeger en nu op de basisschool.
 •  Hoe gaat het er aan toe op basisscholen in andere landen.
 • Twijfel je nog welke school je moet kiezen voor je kind?De schoolfabriek bevat  ervaringen van andere ouders hoe zij de keus gemaakt hebben.
28279669_302579946933276_2693945065291449235_n
Foto: Facebook -De Schoolfabriek

Eva & Sofie

De schoolfabriek is geschreven door Eva Munnik (televisieverslaggever, freelance journalist en schrijver) en Sofie van den Enk (radio en tv presentatrice). Eerder schreven zij samen De melkfabriek.

Naamloos

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s