Kinderpraat

children-talking.gif

Als juf hoor ik regelmatig grappige uitspraken. Ik schreef er enkele voor jullie op. Het volgende voorval klinkt als een mop maar overkwam een klasgenoot van een van mijn kinderen.

Leraar ”Wijs de rivier de Nijl aan op de kaart.”

Annet 14 jaar : “Ik weet niet waar die rivier ligt meneer.”

“Hoe kan je dat nu niet weten! Wie was jouw leraar vorig jaar?”

“U meneer!”


Emmy 3 jaar: “Ik wil graag het liedje zingen van het paard.”

“Welk liedje?”

“Mek mek paardje heb je witte wol.”


“Wat is je lievelingsdier?”

Jasper 3 jaar: “Mijn lievelingspaard is een hond.”


Tijdens het buitenspelen komt Tim (3 jaar) blij naar mij toe en vertelt dat hij een hamster heeft gekregen genaamd Appieflappie. De naam roept enige verwondering op maar ik vertel Tim het leukte vinden dat hij een hamster heeft met een bijzondere naam. Twee oudere meisjes die ook aan het buitenspelen zijn horen Tim aan en lopen dan weg om navraag te doen bij een derde meisje. Wanneer ze overlegd hebben komen de meisjes naar mij toe en een van de meisje zegt: “Wij zijn eruit juf. Tim heeft niet een hamster met de naam Appieflappie maar hij heeft er twee en de ene heet Appie en de andere Flappie!”. Dit bleek later inderdaad te kloppen.

 

Afbeelding: Google

2 reacties op “Kinderpraat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s