DIY Soap (Review)

oke
Afbeelding: DIY soap

Het is winter, buiten is het koud en wij zitten het grootste gedeelte van de dag binnen bij de airconditioner en de centrale verwarming. Onder dit alles heeft onze huid veel te lijden. Het ideale moment om zelf een huidverzorgingsproduct te maken en je huid te verwennen.

Het is leuk om zelf een puur en biologisch huidverzorgingsproduct te maken. Anneke Schrijft maakte de DIY  Butter me up Scotty lotion bar van DIY Soap. Het DIY lotion pakketje bevat alle benodigde ingredienten, een duidelijke handleiding en is eenvoudig in gebruik. Ook is het wat mij betreft een pre dat de  ingredienten van de zelf te maken lotion natuurlijk en biologisch zijn. Want wat je niet in je mond kunt stoppen smeer je toch ook liever niet op je huid. De ingredienten zijn verpakt in recyclebaar en duurzaam verpakkingsmateriaal.

beam
Afbeelding: Pinterest

 Het beam me up Scotty euh ik bedoel Butter me up Scotty lotion bar pakket bevat:

 • Een duidelijke handleiding
 • Biologische shea butter,
 • Bijenwas,
 • Biologische cacaoboter,
 • Olijfolie
 • Mal
 • Natuurlijke etherische olie

Bereidingstijd:

10 minuten. Wachttijd: 6 uur.

Benodigdheden

Magnetron of fornuis, kom, lepel.

Ingrediënten lotion bar

Biologische shea butter (Butyrospermum Parkii nut butter), biologische cacao boter (Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter), bijenwas (Cera alba ), olijfolie (Olea europaea fruit oil), etherische olie lavendel (Lavandula angustifolia Oil), etherische olie ylang ylang (Cananga odorata Flower Oil), etherische olie zoete sinaasappel (Citrus Sinensis Oil).

Do it Yourself concept
Afbeelding: c mipan fotolia.com

DIY

 •  Bij de Lotion Bar zit een uitgebreide handleiding.
 •  Doe beide soorten boter, olie en bijenwas in een grote kom.
 •  Smelt de ingrediënten in de magnetron of au bain marie op een fornuis.
 • Voeg de etherische olie toe.
 • Laat hard worden in de mal (ongeveer 6 uur).
 • Na bereiding 12 maanden houdbaar.

Mijn mening

Ik koos ervoor de ingredienten te smelten in de magnetron. Daarna had het mengsel een langere tijd nodig om af te koelen dan er aangegeven werd in de handleiding. De mal plaatste ik in een bakje voor het geval er wat van het mengsel uit de mal zou sijpelen. Dit gebeurde inderdaad, waarschijnlijk had ik het mengsel nog iets langer moeten laten afkoelen. Het eindresultaat is een lotion bar met een robuuste uitstraling die gemakkelijk bewaard kan worden. Wrijf de bar tussen je handen en smeer daarna je huid ermee in.  Door de warmte van je lichaam blijft er dun laagje lotion op je huid zitten. De lotion bar heeft een verzorgende uitwerking op de huid en het is een fijn idee dat deze bar alleen maar goede ingredienten bevat.

Cadeautip 

 • Ken je iemand die een echte do it yourselfer is dan is dit een leuk cadeau.
 • Niets is leuker om te krijgen (of te geven) dan een zelfgemaakt cadeau. Maak zelf de lotion bar, pak de bar daarna mooi in en geef het cadeau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s