Polderglamour (review)

 

roman-van-streetlabbers-daan-en-stijn-binnen-7-dag-1
Afbeelding: Pinerest

Bij  Streetlab niet te geloven, was onlangs een aflevering  te zien waarin Stijn van Vliet en Daan Boom in 48 uur een roman schreven. Dit boek werd door de Nederlandse schrijver en columnist Özcan Akyol met maar liefst drie sterren bekroond. Dit maakte mij extra nieuwsgierig naar het boek van Stijn en Daan.

Bijzonder

Bijzonder, dat is het juiste woord voor de roman Polderglamour. Tijdens het lezen dacht ik af en toe dat ik in de reality show van Gordon was beland. Mocht Polderglamour verfilmd gaan worden verwacht ik dat André Hazes junior de hoofdrol gaat spelen. Het boek is een hilarische satire van de wereld van de BN’ers. Ik heb veel gelachen tijdens het lezen. Stijn en Daan hadden 48 uur om dit boek te schrijven, (een eenvoudig artikel schrijven neemt bij mij meer tijd in beslag) dus ik vind zeker dat de heren een  bijzondere prestatie hebben geleverd! Binnen een week kwam dit boek op nummer 58 binnen op de bestsellerlijst. Ik beaam wat ik meerdere mensen over dit boek hoorde zeggen: er zijn ergere boeken gepubliceerd.

Vertwijfeld 

Dinsdag, de dag dat dit boek op de deurmat viel, stelde mijn oudste in de avond de vraag: ”wanneer ga je dit boek lezen?” Waarop ik antwoordde: ”Ik heb het boek al uit.”Jongste antwoordde verbaast: “Nu al?” Je verwacht het misschien niet, maar wanneer je in dit boek begint te lezen wil je het in een keer uitlezen. Je zult jezelf vast in het midden van het boek vertwijfeld afvragen, sla ik het dicht of lees ik door? Je kiest vast voor het laatste, want hoe zal het Tjibbe Wammes alias Tjibz verder vergaan? Kiest hij voor de wereld van polderglamour of toch voor zichzelf.

pol
Foto: Anneke Schrijft

Het verhaal

Polderglamour geeft een kijkje in het leven van zanger Tjibbe Wammes. Al van jongs af aan droomt hij van een roemrijke zangcarrière. Als hij op een dag een telefoontje krijgt van de befaamde manager Jerry Armspek, staat zijn wereld op zijn kop en verandert zijn leven volkomen. Hij komt terecht in de wereld van de showbizz, met alle gevolgen van dien.

Stichting lezen en schrijven

Alle opbrengst van de roman Polderglamour gaat naar de stichting lezen en schrijven. *In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken is twee derde van deze mensen van Nederlandse afkomst.

 

 

*Bron: stichting lezen & schrijven

Uitgeverij: Boekerij

Uitgave: Gebonden met stofomslag

Pagina’s: 128

Prijs: € 10,00

 

 

4 reacties op “Polderglamour (review)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s