Later als ik groot ben (4 en 5 mei)

kassa.jpg
Afbeelding: Tumblr

Het was een koude, bewolkte dag vandaag. Maar aan het einde van de middag trok de bewolking weg en werd het minder fris. Het perfecte moment voor een wandelingetje. Mijn jongste kind en ik trokken onze jas aan en gingen een blokje om. De vogeltjes tjilpten en zongen uit volle borst. Verder was het stil. Geen geluid van een langsrijdende auto, geen blaffende hond in de verte, geen geloei van een koe of een roepend kind. “Wat prachtig,” merkte jongste op. “Niets dan stilte behalve het geluid van de vogels. Waarom kan het niet altijd zo zijn?”

Jongste: “Het is jammer dat er in 2017 nog steeds geen wereldvrede is. Eigenlijk zou iedereen op de hele wereld 2 minuten stil moeten zijn op 4 mei. Deze 2 minuten stilte gebruiken om eens goed over alles na te denken en dan van het verleden leren. Zodat niemand nog geweerschoten zal hoeven horen, alleen het zingen van de vogels.”

“Ik ga later wanneer ik volwassen ben zorgen dat er nooit meer oorlog zal zijn.”

 

11 reacties op “Later als ik groot ben (4 en 5 mei)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s