Echte liefde vind je in de boekhandel (review)

kastJane Austen “If a book is well written, I always find it too short.” Foto ©Anneke Schrijft

De boekenfans onder ons zullen het zeker beamen, echte liefde vind je in de boekhandel. Als het niet een liefde van vlees en bloed is, dan wel een papieren liefde. Deze feelgood roman van Veronica Henry kreeg een plekje op mijn must read list zonder een letter op de achterflap gelezen te hebben. De roman heeft zo’n mooie voorkant dat ik daarom graag dit boek een mooi plekje in mijn boekenkast wilde geven. Tot mijn vreugde bleek de roman aan mijn verwachting te voldoen en is het verhaal net zo mooi als de omslag.

Dit is een hartverwarmend boek dat mij laat verlangen boekwinkeltje Nightinale boeken te bezoeken, of nog beter zelf een boekwinkeltje te beginnen. Ik deel de mening van hoofdpersoon Emilia Nightingale, wanneer zij de boekwinkel binnen stapt krijgt zij een verwachtingsvol gevoel.  Alsof zij wordt teruggevoerd in de tijd, of naar een andere plek. Alsof zij overal kan zijn waar zij maar wil. Dit gevoel krijg ik ook van boeken en jij vast ook.

Emilia Nightingale erft na het overlijden van haar vader zijn boekwinkel. De boekwinkel heeft allerlei uiteenlopende klanten, ieder met een eigen verhaal. Zoals Sarah Basildon eigenaar van het landgoed Peasebrook, zij worstelt met de dood van haar geliefde. Jonge moeder Bea komt erachter dat het moederschap niet zo glamoureus is als het lijkt en lerares Thomasina is bezig moed te verzamelen om haar grote liefde mee uit te vragen. Dillon is verliefd op de dochter van zijn werkgever, Alice, maar helaas is zij verloofd met de rijke arrogante Hugh.  Emily doet haar best om haar belofte aan haar vader op zijn sterfbed waar te maken. De belofte niet de boekwinkel te zullen verkopen en er voor te zorgen zolang zij leeft. Maar of zij zich aan die belofte kan houden?

azure_fa43b1765e384772d936fe1f128606ca

De overgang van de proloog naar het eerste hoofdstuk is een ontroerend  moment. Zo staat Julius Nightingale aan het begin van zijn leven als vader en gloednieuwe eigenaar van een boekwinkel en zo is het tweeëndertig jaar later en leven wij met zijn dochter Emilia mee aan zijn sterfbed.  Maar maak je geen zorgen dit is een feelgood boek dus je zult niet iedere bladzijde je zakdoek nodig hebben!

Door de schrijfstijl van Veronica denk je de boekwinkel en de klanten persoonlijk te kennen en komt het verhaal tot leven. De karakters uit het verhaal lopen in en uit bij elkaars verhaallijn, maar dit is niet storend zoals in sommige boeken. Het is niet moeilijk te onthouden wie wie is.

Echte liefde vind je in de boekwinkel een boek voor iedereen die van lezen houdt. Zet dit boek op je must read lijstje je zult er geen spijt van krijgen.

Volgende week lees je op dit blog een interview met Veronica Henry de schrijfster van Echte liefde vind je in de boekhandel. Benieuwd wat Veronica inspireerde tot het schrijven van dit boek? Wat zij uiteindelijk uit het boek liet, of wat voor ander slot zij in gedachte had voor dit boek? En of zij boekreviews van haar boeken leest? Volg dan Anneke Schrijft via blog, Twitter, Instagram of Facebook om het interview niet te missen!

Echte liefde vind je in de Boekwinkel

Uitgeverij: Boekerij

Uitgave: Paperback

Prijs: € 17,50

E-book met social drm: € 11,99

Eén gedachte over “Echte liefde vind je in de boekhandel (review)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s