Een wonderlijke winterreis – Corina Bomann

Anna heeft niemand nodig vindt ze, haar familie al helemaal niet. Of is de tijd van verzoening gekomen?

op

De omslag van Een wonderlijke winterreis van schrijfster Corina Bomann past helemaal bij het seizoen. Dat was een van de redenen dat ik dit boek heel graag aan mijn boekenkast toe wilde voegen. Een poosje terug viel, met dank aan de Boekerij, dit boek bij mij op de mat. Gisteren nestelde ik mij op de bank met een beker warme chocolademelk met marshmallows en slagroom om dit boek (eindelijk) te gaan lezen. Doordat dit boek leest als een trein, had ik het vandaag al uit! De sneeuw van vandaag zorgde voor een passende sfeer tijdens het lezen van dit boek. 

Het verhaal in het kort

Eigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Mijn mening

 Dit is een heerlijk boek om te lezen op een koude winterdag. En ondanks dat dit boek zich afspeelt in de kersttijd is het geen kerstverhaal en ook leuk om te lezen als het geen december is. Het is een echte feelgood roman met de juiste ingrediënten, vriendschap, familie, ontroering, liefde en hereniging.  Ik vind het leuk dat hoofdpersoon Anna weet wat zij wil en zich niet gauw van slag laat brengen. Wanneer je aan dit boek begint is het moeilijk weg te leggen. Je bent gewaarschuwd! 🙂 De email uitwisseling tussen Anna en haar broertje vind ik een ontroerend leesmoment. Ik ben zelf dol op de kerst en alles wat daar bij komt kijken, maar ik snap heel goed dat het voor Anna anders is, want…Meer verklap ik niet daarvoor zul je zelf het boek moeten gaan lezen. 😉

Leesfragment

ik

Een wonderlijke winterreis – Corina Bomann

oorspronkelijke titel: Eine wundersame Weihnachtsreise

uitgeverij; Boekerij

Pagina’s: 224

ISBN: 9789022578667

5 reacties op “Een wonderlijke winterreis – Corina Bomann

 1. Zal eens kijken of ik hem via de Reader kan vinden.
  Familie praat ik liever niet over.
  Kerst en alles er om heen een fantastische tijd.
  Niet vol proppen met eten, wel wat aparte dingen bakken koken en braden, wel naar de kerk is toch voor ons heel belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zet hem op mijn verlanglijstje voor kerst dit jaar. Lees zo een boek toch liever tijdens de advent. Koop elk jaar een kerstroman en tijdens de kerstdagen lees ik hem dan. Lekker niets doen en heerlijk warm in huis. Nu denken we dat het nog even zal duren, maar de tijd vliegt en voor we het weten zijn ze daar weer. De feestdagen van 2017.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s