Hoe cool is Cool Bear? Interview met Ana Santiago

Ik kreeg de gelegenheid om de vruchtensappen van Cool Bear uit te proberen. Cool Bear heeft een positieve gezonde vrolijke uitstraling maar past deze uitstraling bij het product? Of is Cool Bear weer het zoveelste zogenaamde gezonde product dat aspartaam of een andere kunstmatige zoetstof bevat? Naar aanleiding van mijn review interviewde ik de oprichtster van Cool Bear, Ana Santiago. Tijdens het interview bleek dat Ana net zo vriendelijk en positief is als haar product.

bear

Hoe en wanneer is Cool Bear ontstaan?

Ik was al een ondernemer, ik had een berenbedrijf in de Benelux, Build a bear. Daardoor had ik veel contact met gezinnen en daar genoot ik van. Toen kwam het moment dat ik dat bedrijf verkocht, maar na de verkoop miste ik het contact met de mensen. Ik wist dat ik iets goeds wilde gaan doen en iets wilde beteken voor kinderen. In Amerika en de Benelux was ik actief voor verschillende goede doelen,  een van die goede doelen vroeg aan mij of ik een leuk idee had om geld voor kinderen in te zamelen.  In één keer wist ik het, als kinderen in Amerika iets willen doen (ik ben Amerikaanse) voor een goed doel zetten ze een tafel buiten, en pakken zij een kannetje limonade en verkopen dat! Dat was het moment, het begin van Cool Bear. Het goede doel vond mijn idee echter te complex. Toen dacht ik weet je wat? Ik doe het zelf! En misschien in de toekomst gaan kinderen mijn limonade verkopen voor het goede doel.

Hoe belangrijk is gezonde voeding voor jou?

Heel belangrijk! Mijn advies aan ouders is,  doe je best een goede balans te zoeken. Laten wij eerlijk zijn je kunt niet zeggen dit mag niet dat mag niet.

an

Wat maakt Cool Bear bijzonder?

Wij gebruiken de natuurlijke suiker stevia, stevia is antibacterieel dus het tast de tanden niet aan.  Mondhygiënisten en tandartsen steunen ons, want de combinatie stevia zonder al die andere toevoegingen en maar een klein beetje echt vruchtensap heeft geen slechte invloed op het gebit. Naast een goed gebit is het ook belangrijk dat een kind niet went aan suiker en zo eventueel een suikerverslaving opbouwt, steeds meer suiker nodig heeft en uiteindelijk gaat stuiteren.

Suikerpatiënten kunnen het ook drinken?

Absoluut! Stevia geeft geen schommeling in de suikerspiegel en aspartaam geeft wel schommelingen. Want de calorieën zijn laag en de koolhydraten nog lager. Dat betekend voor een patiënt dat zij zorgeloos Cool Bear kunnen drinken zonder daarna insuline nodig te hebben.

Is daar onderzoek naar gedaan?

Het is bekend dat stevia geen calorieën levert en  koolhydraat arm is. Suikerpatiënten kijken eerst naar de koolhydraten en een kwart gram koolhydraten per glas is geen probleem. Ze kunnen zorgeloos genieten van iets zoets.

col-1

Waarom is een beer het logo?

Mijn berenwinkel was een hele mooie tijd voor mij. Wat ik heb gezien is dat kinderen en volwassenen de beer sterk, betrouwbaar, warm, lief en cool vinden. Cool Bear straalt uit, cool maar verantwoord.

Als  je advies mag geven aan een levensmiddelenfabrikant wat zou dat zijn?

Het is simpel je moet een hart hebben voor kinderen en niet aan je portemonnee denken. De meeste producten zijn niet gemaakt met het belang van mensen voorop maar alleen om de portemonnee te vullen. Ik hoop dat er een tijd komt dat ik de kans krijg om te te laten zien dat door iets goeds te maken, je ook een gezond bedrijf kunt hebben.

Hoe past lange Frans in het plaatje van Cool Bear?

Wij gaan leuke dingen doen! Frans gaat het boek van Cool Bear lanceren, voorlezen en inspreken. Rond de kerst gaat Frans voorlezen voor een goed doel. Het boek is straks ook in de theaters te zien.

Cool Bear kun je ook gebruiken in allerlei recepten, wat is jouw favoriete recept?

Mijn favoriete recept is simpel, ik gebruik het gewoon in de  yogurt en ik maak er ijsjes van. Makkelijk en lekker!

col

Mijn mening;

Het valt mij op dat ouders denken gezond bezig te zijn wanneer zij hun kinderen ranja zonder suiker geven. Maar vaak is de suiker vervangen door aspartaam of een andere kunstmatige zoetstof. Dat lijkt mij geen gezond alternatief in tegenstelling tot Cool Bear. Ik heb positieve reacties van moeders ontvangen toen zij hoorden dat ik een review over Cool Bear ging schrijven. Cool Bear werd hun aangeraden door artsen en diëtisten. Tijdens het overblijven op school zie ik steeds meer kinderen met een pakje Cool Bear,dat vind ik een goede ontwikkeling. De ranja smaakt lekker zoet en volgens mijn jongste lijkt de smaak een beetje op Dubbel Fris. Cool Bear heeft een coole gezonde uitstraling en lijkt aan het imago te voldoen. Hoe cool is Cool Bear? Heel cool!

Hou Anneke Schrijft in de gaten aankomende week kun jij één van de drie onderstaande Cool bear paketten winnen!

De winactie staat online! Wil jij kans maken op een cool pakket van Cool Bear klik dan hier. Succes!

5 reacties op “Hoe cool is Cool Bear? Interview met Ana Santiago

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s