In de familie – Joyce Spijker (Review & Win)

mes

Met sommige vrienden heb je geen vijanden nodig. Van je familie moet je het maar hebben. Eenzaam maar niet alleen. Dit zijn enkele gezegdes die helemaal van toepassing zijn op Joyce spijker haar nieuwste  thriller In de familie.

Na de publicatie van haar eerste boek Spotlight in 2013 liet schrijfster Joyce Spijker ons drie jaar wachten op een nieuw boek. Maar In de familie was het wachten echter meer dan waard. Deze  literaire  thriller bevat alle ingrediënten voor een succes verhaal: familie drama, politiek, liefde, overspel en … moord. Het verhaal is zeer goed geschreven. Joyce laat je bijna vergeten dat het een fictief verhaal is! In de familie is  vanuit drie verschillende oogpunten geschreven: dochter van minister van Justitie & Veiligheid Boudewijn Satijn Nina, stiefmoeder Marsala en Lars Bennink, een medewerker van Boudewijn. De thriller bestaat uit korte hoofdstukken. Dat gecombineerd met Joyce spijker haar frisse schrijfstijl maakt dat In de familie geen moment saai wordt en je het boek amper kunt wegleggen wanneer je er in begint!

If-a-book-is-well-written-I-always-find-it-too-short-a-quote-by-Jane-Austen-540x325

Hoewel het voor de buitenwereld lijkt of minister van Justitie en Veiligheid, Boudewijn Satijn, het goed voor elkaar heeft. Een duur huis, een leuk gezin een mooie vrouw en niet te vergeten een baan met aanzien. Is het in  werkelijkheid niet alleen goud dat er blinkt. Iedereen binnen in het gezin voelt zich op een of andere manier eenzaam. De bindende factor van de familie is oma Emma. Nadat Boudewijns eerste vrouw overlijd stort Boudewijn zich op zijn werk en wordt Nina Satijn vooral opgevoed door haar oma Emma. Nina en haar oma hebben een hechte band waar niemand tussen kan komen. Zeker niet Nina’s stiefmoeder Marsala.

Ze kan de beker nauwelijks vasthouden, zo onrustig zijn haar handen. Lars had haar in de auto gezet en was vervolgens gaan bellen, maar ze kon niet blijven zitten. Toen ze hoorde dat Marsala zou komen, was ze tegen hem uitgevallen : hoe kon hij zo stom zijn om haar te bellen? Ze hadden haar vader nodig, niet de heks die zich niet voor oma interesseerde.

Boudewijn blijft namelijk niet lang een treurende weduwnaar hij hertrouwt al snel met Marsala en krijgt met haar nog een dochter. Nina is als jong volwassene druk zoekende naar haar plek in het leven, de steun van Emma is daarbij onmisbaar. Wanneer Nina vlak voor de verkiezingen, waarbij vader Boudewijn tot minister president gekozen hoopt te worden, Emma vermoord vind in haar woonkamer is dat een harde klap.Wat is de reden van deze laffe moord?  Heeft het te maken met de verkiezingen? Is de moord het werk van een serie moordenaar? Of is er iets anders aan de hand? Nina besluit zelf op onderzoek uit te gaan.

zat

Bij blz. 138 kon ik mijzelf niet meer tegen houden en bladerde snel door naar het einde om erachter te komen wie de moordenaar is. Gelukkig zag ik het niet!.

Als je het verhaal uit het oogpunt van Nina leest lijkt Marsala het stereotype slechte stiefmoeder. Wanneer je echter het verhaal uit Marsala haar oogpunt leest begrijp je hoe eenzaam, alleen en onbegrepen zij zich voelt.Dat laat wel de volgend vraag in mij opkomen: Hoe goed kun je iemand in het echte leven ooit kennen?

Ze hapt naar adem, haar gezicht nat van de tranen. ‘Bel de politie!’ Het duurt even voordat hij haar woorden begrijpt. Haar wanhopige blik maakt dat de vraag waarom misplaatst is.

Benieuwd hoe een dag uit het leven van Joyce Spijker eruit ziet? Je leest het hier.

Benieuwd naar Joyce Spijker haar debuut roman Spotlight? lees mijn review hier.

Wil je kans maken op een gesigneerd exemplaar van In de familie klik —>hier!

Meedoen kan t/m 24-07-2016

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “In de familie – Joyce Spijker (Review & Win)

 1. ik ken de boeken van Joyce Spijker nog niet maar deze thriller van Nederlandse bodem lijkt me heel spannend. Als ik lees:deze literaire thriller bevat alle ingrediënten voor een succes verhaal: familie drama, politiek, liefde, overspel en … moord. Het verhaal is zeer goed geschreven. Joyce laat je bijna vergeten dat het een fictief verhaal is! dan nodigt het mij uit om mee te doen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ken deze schrijfster ook niet.
  Maar zoals ik de beschrijving lees heeft het alles wat in elke familie toch wel kan voorkomen.
  Metname hoe Nina naar stiefmoeder kijkt en Marsala die als stiefmoeder zich vaak alleen voelt staan.
  Redelijk herkenbaar in toch wel naaste omgeving.
  Eens kijken of ik het kan vinden voor de E-reader.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s