Enkeltje Ierland (boekreview & winactie)

enkeltje

Enkeltje Ierland is een 100% feel good roman van Nederlandse bodem. Het is een roman over vriendschap, je dromen waarmaken en de liefde. Alleen al door de vrolijk gekleurde omslag is deze roman al een plekje in je boekenkast waard.

De roman vertelt het verhaal van de Nederlandse dierenarts Lisa. Zij is een sterke en onafhankelijke vrouw die goed zelf haar boontjes kan doppen. Zij zet een stap waarvan wij allemaal wel eens dromen om die te maken, de boel de boel te laten en opnieuw beginnen in het buitenland, om precies te zijn in het Ierse Brentwood.Schrijfster Charlotte De Monchy weet de sfeer goed weer te geven in haar tweede roman. Wanneer dierenarts Lisa midden in de nacht door een hevige storm naar huis rijdt en ergens op een modderige weg strand door een omgevallen boom, bibber je met haar mee en krijg je de neiging een regenjas en laarzen aan te willen trekken. Opgelucht neem ik een slok van mijn ijskoffie en bedenk dat ik mij niet in een Ierse storm maar in mijn eigen zonnige achtertuin bevind!

brentwood-vet-new-hampshire.veterinby.2.p

Mij lijkt het heerlijk net als Lisa te wonen in het Ierse Brentwood. Hoewel het een mooie plek om te wonen is, stelt lisa zichzelf op een gegeven moment de volgende vraag, hoe vind je daar als hardwerkende dierenarts, de hele dag omringt met dieren en boeren op leeftijd een man? Dan keert de dertiger William McKinley terug naar het landgoed wat hij erfde van zijn ouders.  Maar er zit een maar aan zijn terugkeer, want wil William het landgoed behouden zal hij zich moeten verloven met een “geschikte” vrouw. Knappe, hardwerkende, sociale, aardige Lisa en de knappe, serieuze, hardwerkende, rijke William zouden een perfecte match zijn. Als ze niet vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten al hevige discussies es zouden hebben met elkaar en het nooit eens lijken te zijn. William vind Lisa brutaal en een dictator en Lisa vind William een zelfingenomen chagrijn die een bezemsteel lijkt in te hebben geslikt. Ik heb vaak moeten schaterlachen om de gesprekken die Lisa en William voeren. Soms voelde ik ook plaatsvervangende schaamte, want net zoals in het alledaagse echte leven worden er soms ongemakkelijke dingen op verkeerde momenten gezegd. Zoals wanneer…..nee ik ga niet alles verklappen. Om daar achter te komen zul je zelf het boek moeten gaan lezen 🙂

26042_567ab18d44ff1_vp_Monchy_Enkeltje Ierland.pdf-2

 Klik op deze –> link om kans te maken op een exemplaar van de roman Enkeltje Ierland“.

3 reacties op “Enkeltje Ierland (boekreview & winactie)

 1. Lijkt me een heel mooi boek.
  Temeer daar ik toch wel een band heb met Ierland.
  Het is zo’n mooi apart land.
  Het lijkt groen (is het ook) maar wat zitten er een stenen en rotsen vlak onder het gras.
  Turf wat ik ze daar nog zag steken.
  Rijden van west naar oost en in 2-3 uur kom je alleen wat schapen tegen.
  Kan best begrijpen dat zij daar is gaan wonen.
  De pubs, whisky, vriendelijke mensen kan nog wel even door gaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s