Starbucks Chilled Classics (review)

love1

Deze maand kon je samen met Anneke Schrijft de Starbucks Chilled Classics uitproberen. Met deze Starbucks Chilled Classics kun je genieten van de beroemde Starbucks koffie zonder dat er een Starbucks in de buurt is! Deze koffie is zoals de naam al doet vermoeden het allerlekkerste als die ijs en dan ook echt ijskoud is. De Chilled Classics zijn gebaseerd op de favorieten koffie’s uit de Starbucks coffee store .

De volgende Starbucks Chilled Classics zijn nu in de supermarkt verkrijgbaar:

 • Caffe Americano
 • Cappucino
 • Caffe latte
 • Skinny Latte
 • Caramel Macchiato

Een perfect Starbucks Chilled Classics moment

 • Wanneer je merkt op je werk dat je een opkikkertje kunt gebruiken. Eind van de ochtend, tijdens de lunch, rond 4 uur…
 • Handig om mee te nemen onderweg, in de trein, in de bus
 • Een drukke dag op school, werk, thuis? Neem een momentje voor jezelf met een van de Starbucks Chilled Classics
 • Nodig je familie en vrienden uit om gezellig bij te kletsen. Er zijn verschillende Starbucks Chilled Classics varianten voor ieder wat wils
 • Een opkikker voor als je tot diep in de nacht zit te studeren of nachtdienst hebt
 • aan degene die op de calorien let is ook gedacht! Kies dan voor de Skinny Latte deze Chilled Classic bevat minder calorieën en suikers
 • Wat is jouw moment voor een starbucks Chilled Classic?

Vandaag kun je hier de mening lezen van het testpanel.

Rie-Anne Goeken: “Mijn vriend en ik zijn helemaal wild van de Starbucks. Het is zelf zo dat we 20 mei gaan trouwen met een thema erin verweven. En je raad al ons thema: koffie”.

De trouwkaart , de taart en t bedankje allemaal koffie gerelateerd. Wij hebben de Cafe Americano geprobeerd.We vonden hem allebei een beetje waterig bij het drinken. ( volgens mijn vriend mag hij wat voller van smaak) De nasmaak vonden we allebei wel erg lekker…..”

la0ldocjbgb6r283251gh87glf8nm1kqdz4ohmravmfnt40hmgp4eyz7nvypdwes-f

Caroline Iemants:” Eigenlijk ben ik geen chilled coffee fan. Want het is meer ijs/water met vervangkoffiesmaak en toevoegingen en dat proef ik. Maar deze twee Starbucks chilled drinks die ik heb geprobeerd hebben me verrast.  Ik heb ze gedronken als ik goed bezweet van het poetsen was. Mijn zucht naar cafeïne is dan het grootst.”

“Het begon al met het uittrekbare rietje. Geen gesukkel met een kort rietje om dat  door een verpakking te duwen. Neen dekseltje eraf, verpakking eraf, dekseltje erop, rietje erin en drinken maar.”

“Caffe latte: de arabicamelange van Starbucks proefde ik meteen ook al was de drink koud. De combinatie melk en koffie is zoals ik ze van de warme variant ken van Starbucks. Ook de suiker is uitstekend vermengd en geeft geen plakkerige gedoe in je mond. Als je hem op hebt kan je nog even nagenieten van een lekkere koffietje al is het een frisse. Moest hij op een terrasje te koop  zijn (ik bedoel niet bij Starbucks)  zou ik hem zeker bestellen. Zeker een aanrader voor de zomer.”

Voor mij ongelooflijk maar waar : is de Caramel Macchiato. De koffiesmaak vermengt zich prima met de (echte) caramel. Doordat ik ook bij beide de inhoud de verpakking lees ben ik voor deze chilled coffee verknocht omdat het magere melk is en je dat toch niet proeft. En ik probeer als het mogelijk is toch een beetje rekening te houden met de calorietjes.

Voor mij zijn ze allebei heel lekker en zal ze zeker als het warm is kopen.

FullSizeRender
Shyama Hopman:”Rietje lijkt te kort totdat ik door had dat het langer gemaakt kan worden 🙂
De mening van collega blogger Shyama Hopman:
Starbucks Caffé Latte:
 •  Heel lichte koffiesmaak
 •  Melkachtig, doet vaag smaken naar koude chocolademelk
 • Vrij zoet (ik drink mijn koffie altijd zonder suiker, vandaar)
 • Rietje lijkt eerst te kort, totdat ik door had dat het langer gemaakt kan worden 🙂

Caramel Macchiato:

 • Caramelsmaak is sterker aanwezig dan de koffiesmaak, die komt er achteraan
 • Zoet van smaak (aangezien ik mijn koffie altijd zonder suiker drink is dit te zoet naar mijn smaak)
 •  Had inmiddels door dat het rietje langer kan 🙂

green

Trudy Brinkman:”Mijn eerste kennismaking met Starbucks ijskoffie was geen succes. Ik wil ze graag een herkansing geven. Ik had toen een cappuccino dus lijkt het mij dat ik hetzelfde moet proberen als eerlijk vergelijk”.

“De coupons zijn gebruikt en jammer genoeg ben ik nog steeds geen fan van de ijskoffie van Starbucks. Ik vond hem wel lekkerder dan degene die je bij Starbucks winkels haalt. Daar is het koffie met stukjes gesplinterd ijs er in. Ik maak de ijskoffie het liefst zelf. Heel makkelijk en een stuk goedkoper dan wat je in de winkel haalt”.

top

Anneke Schrijft:” Het was leuk de Starbucks Chilled Classics te mogen testen samen met familie en vrienden. Het is waar wat er gezegd wordt, Samen koffie drinken brengt je dichter bij elkaar en zorgt voor gezellige momenten en mooie herinneringen. Deze ijskoffie is een lekkere frisse opkikker op een zomerse aandoende lentedag zoals vandaag. Er waren familie en vrienden op bezoek en door het mooie weer konden wij heerlijk de hele middag in de tuin door brengen. Met een punt zelfgebakken appeltaart met een flinke (oke ik beken heeeeele flinke) dot slagroom en Starbucks Chilled Classis. De Cappucino was deze middag samen met de Cafe Americano ver uit de favoriet. Daarop volgend de Skinny Latte, dit was vooral de favoriet van diegene die op de calorieën letten. Caffe Latte en de Caramel Macchiato staan op een gedeelde derde plaats.

De Starbucks Chilled Classics, Cafe Americano en Cappucino zijn de favorieten smaken van mijn twee oudste kinderen. Deze ijskoffie’s  zijn een heerlijke oppepper tijdens het studeren, zodat je er weer even tegen aan kan gaan.

Skinny Latte, vond ik het minst lekker van smaak. Het smaakte naar mijn mening teveel naar chocolademelk. Ik vind warme chocolademelk met een (dubbel) dot slagroom een echt verwen moment, maar koffie die naar chocolademelk smaakt laat ik liever staan.

Probeer nu zelf de Starbucks Chilled Classics met korting! Vanaf morgen (09-05-2016) krijg je met de bonuskaart 25% korting op alle Starbucks producten bij de AH!

5 reacties op “Starbucks Chilled Classics (review)

 1. De Starbucks Classics zijn er in verschillende smaken en er zit voor iedereen wel een smaak bij. Zelfs als je geen koffiedrinker bent zal een van de Classics in de smaak vallen. De meeste smaken zijn erg verfrissend en geven energie. Bij alle smaken is de lekkere koffiesmaak aanwezig, bij de een (Americano) wat meer en bij de ander (Skinny Latte) wat minder.
  De Caramel Machiatto is echt mijn favoriet: vol en romig van smaak en lekker zoet. Fijn om lekker bij te ontspannen.
  De cappuccino is ook erg lekker: goede koffiesmaak en romig.
  De Skinny latte is een soort light variant, persoonlijk vind ik deze wat flauw van smaak, maar erg goed als je aan de lijn doet, want deze bevat minder calorieën dan de andere varianten.
  De verpakking is handig en de bekers zien er leuk uit.
  Goed (en lekker) om eens uit te proberen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s