Asilah stad van strand, kunst & cultuur

PicMonkey Collage

Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan de eeuwenoude stad Asilah. Wij hebben vaker dit stadje bezocht, maar dan om een duik te nemen in de zee. Dit keer gingen we erheen om door de stad te struinen. Asilah en Larache (de stad waar wij verblijven) hebben een gezamenlijke geschiedenis die terug te voeren is tot 1500 voor Christus. Die tijd  was Asilah in handen van de Phoenicians en een handelsstad. Daarna werd het stadje veroverd door de Portugezen maar toen die het stadje verlieten kwam het in Marokkaanse handen en werd het een thuishaven voor piraten. De Romeinen, Portugezen en Spanjaarden hebben er allemaal hun voetstappen achtergelaten. Asilah wordt ook wel het ‘witte stadje’ genoemd door de witte kleur van de huizen. Als je geïnteresseerd bent in kunst & cultuur dan is een bezoek aan Asilah meer dan de moeite waard!

as

Asilah staat bekend om de diverse culturele festivals die er worden gehouden. Waaronder een mural painting festival (muurbeschildering festival)  de mooiste tekeningen van dat festival krijgen een plekje op de muren van de stad. Vandaar dat je overal prachtige fresco’s tegenkomt.

4 reacties op “Asilah stad van strand, kunst & cultuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s