Het veldmuisje

veldmuisVanavond zat ik nog tot laat buiten te schrijven. Het was vandaag een warme zonnige dag geweest en in de avond bleef de temperatuur ook nog lang behaaglijk. Je weet niet of de zomer in Nederland langer dan één dag gaat duren dus wanneer het mooi weer is moet je er zolang mogelijk van genieten. Fijn in de tuin zitten schrijven,lezen of kletsen tot het helemaal donker is. Vanavond zat ik dus alleen in de tuin, man en jongste kind keken binnen voetbal. Opeens zag ik van achter de regenton een piepklein veldmuisje recht op mij af rennen! Ik schrok mij wezenloos en sprong op mijn stoel en riep angstig mijn man. Ja ik zou hier natuurlijk visserslatijn van kunnen maken en het muisje kunnen laten veranderen in een dikke rat die op mij af kwam of een grote wolf of… En dan stoer hier kunnen vertellen dat ik dat dier bij zijn nekvel greep en de tuin uit joeg.  Maar nee het was dus een klein muisje en ik sprong boven op mijn tuinstoel. Het veldmuisje schrok net zo erg als ik en draaide zich om en rende weer richting regenton. Ondertussen kwam mijn dappere echtgenoot naar buiten snellen om mij te redden van het grote gevaar met in zijn kiezelloog ons jongste kind. Mijn dappere echtgenoot moest lachen toen ik mijn verhaal deed en zei tegen mij dat het niet nodig was om te schrikken van zo’n klein veldmuisje.Hij zei ‘dat muisje doet een mens toch helemaal niks!’ Nadat ik van de schrik bekomen was vroeg ik mij af waarom ik  eigenlijk zo schrok. Het veldmuisje was best schattig, maatje hamster met hele grote oortjes en schattige oogjes. Ik vertelde onze jongste dat ik eigenlijk niet meer wist waarom ik zo van het muisje geschrokken was. Toen vertelde ik  dat het muisje ook van mij geschrokken was en hard wegrende, vast naar zijn moeder toe. En dat  wanneer het muisje thuis zijn verhaal had gedaan. moeder muis vast zou zeggen ‘maar kind toch, het was maar een mens en die doen je toch niks daar hoef je toch niet van te schrikken!’

8 reacties op “Het veldmuisje

 1. Moet wel lachen om je verhaal en je reactie.
  Ook onze oudste (is een dochter) heeft eens boven op de eetkamer tafel gestaan en haar broer (21 maanden jonger) stond zich naar te lachen.
  Ben niet bang voor muizen, wel kunnen ze in huis veel schade veroorzaken.
  Ik moet weer niets hebben van fladderende vogels vlak bij mij.
  Is gekomen na een film van Hitchlock.

  Geliked door 1 persoon

 2. Enig verhaal! Zie het helemaal voor me. Mensen schrikken omdat ze zo snel zijn. Ik heb op een ark gewoond in de polder, daar raak je wel gewend aan o.a. muisjes en spinnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb een afkeer van muizen. We hebben ooit eens heel landelijk gewoond en daar hadden we echt last van de muizen. Ik had overal muizenvallen staan (en als er eentje in zat ging die helemaal compleet de container in) gruwelijk, er sprong zelfs een keer eentje uit een brintapak nou, dat wil je echt niet. Toen we de poezen kregen was het heel snel afgelopen, hoewel we regelmatig eentje als kadootje kregen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Waar ik nu woon durf ik het weer aan 😉 2 katten en nog nooit een muis gezien (wel dode vogels als kadootje, ze houden zo ontzettend veel van ons)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s