‘Waar lopen de schapen’ (Doe mee en win!)

margo

‘Waar lopen de schapen?’ is het eerste boek van schrijfster/schilder Margo Vonk. Zoals Margo zelf zegt, ligt het niet voor de hand dat een geboren en getogen Rotterdamse een boek schrijft over de Nederlandse schaapherder. In Nederland lijkt schaapsherder een uitstervend beroep te zijn, maar is dat echt zo?

Margo: ‘Op zoek naar leuke verhalen van boeren en buitenlui raakte ik aan de praat met een aantal schaapherders. Hun verhalen zijn uniek en verfrissend. Net als de meeste mensen, dacht ik dat schaapherder een uitstervend beroep was. Het archetype herder is iets dat bij onze collectieve geschiedenis hoort maar niet bij een modern boerenbedrijf. Niets is minder waar. In het boek spreek ik met jonge, moderne mensen die met schapen op de mooiste plekjes van Nederland hoeden en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan ons cultuurlandschap.’

Lees hier het hele gesprek wat ik onlangs had met Margo naar aanleiding van dit boek en je kunt er een  preview lezen!

Volg de volgende stappen om kans te maken op een van de twee exemplaren van ‘waar lopen de schapen’ 

Benieuwd naar de winnaars? Klik dan hier!

5 reacties op “‘Waar lopen de schapen’ (Doe mee en win!)

  1. goh wat leuk, ik verzamel schapen, dus jouw boek mag dan eigenlijk niet ontbreken, Mijn vader was schapenhandelaar, dus je kan wel zeggen dat wij opgegroeid zijn met schapen, dus zal je niet verbazen dat dat ook wel mijn lievelings dier is. Mijn vader is in 2010 overleden en toen ben ik begonnen met het verzamelen van schapen, begon met 1 voor bij zijn foto en nu is het al een kast vol!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s