Minions cupcakes

Afgelopen week was 1 van mijn kinderen jarig en trakteerde op school op zelfgemaakte Minions cupcakes. Deze traktatie werd enthousiast ontvangen. Wie wordt er nou niet blij van deze vrolijke Minions?

Benodigheden:

 • Pak cakemix plus benodigheden te vinden op de verpakking
 • geel,zwart, wit, grijs en blauw marsepein/fondant
 • poedersuiker en iets water om glazuur van te maken waarmee je de ogen, bril etc. kunt vastmaken op de cupcake
 • cupcake vormpjes
 • deegroller
 • snijplank
 • mesje /schaar

min

Hoe te maken:

Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cupcakejes en laat ze vervolgens afkoelen. In de tijd dat de cupcakes afkoelen kun je de ogen, brillen etc. maken van het fondant. Doe flink wat poedersuiker in een schaaltje en voeg weinig water toe, meng dat vervolgens en dan kun je de ogen etc. ermee op de cupcakes ”plakken”. Gebruik bijv. doppen van verschillende grote om de ogen en de brilglazen mee uit het marsepein te steken.

Hou er wel rekening mee dat als je (net zoals wij) 30 cakejes gaat maken, je er ruim de tijd voor nodig hebt. Maar het eindresultaat is het meer dan waard!

 

Foto Pinterest

 

 

12 reacties op “Minions cupcakes

 1. Wat een leuk blog dit en wat een leuk idee! 🙂
  Sowieso werd ik al happy van het liedje en dan die vrolijke cupcakes, helemaal geweldig. Oh die traktaties maken voor op school daar heb ik ook altijd werk van gemaakt. Zo leuk om te doen. Mijn kinderen zijn nu 23 en 19 dus voor op school te trakteren dat gaat het niet meer worden. Ze kijken nog wel beide de films van de Minions. Ik geloof dat binnenkort deel 3 uitkomt. Echt een leuke traktatie Anneke en nog van harte gefeliciteerd, al ben ik dan wel een beetje laat om te feliciteren. Het komt toch uit een warm hart.
  Liefs Hiltje

  Geliked door 1 persoon

 2. Mag ik iets vragen, hoe lang kun je zoiets vers houden? In bak, afgesloten? Kan ik het za/zo maken en dinsdag trakteren? Alles van kleur is marsepijn toch? Wordt het dan klef als je het bewaard?!

  Grtjz Ibolya Sloots

  Geliked door 1 persoon

  1. Als je het op zondag maakt kun je het op dinsdag trakteren. Bewaar de cupcakes in een afgesloten bak buiten de koelkast. Alle kleuren zijn van marsepein. Je kunt de cupcakes op zondag versieren de marsepein blijft goed tot dinsdag en wordt niet klef. Het zou leuk zijn als je een foto opstuurt van het eindresultaat 🙂

   Like

  1. Wat leuk dat je nichtje op deze cakejes gaat trakteren. Wij hebben van alle kleuren 1 pakje fondant van 200 gram gebruikt. Het is wel belangrijk de fondant zo dun mogelijk uit te rollen. Laat je nog een keer weten hoe de klas de traktatie vond?

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s