Hoe schoon ben jij?

ClayBathTile

Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing toen ik las dat uit onderzoek van  het Britse huidverzorgingsbedrijf Flint + Flint  blijkt dat veel vrouwen zich niet dagelijks wassen. Dit onderzoek werd gehouden onder 2021 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar. Een derde van de ondervraagde vrouwen die meewerkten aan het onderzoek gaf aan zich drie dagen helemaal niet te wassen! Ook poetsten zij hun tanden niet en haalden hun make-up er niet af. Een op de acht gaf aan hun tanden helemaal niet te poetsen. Tegenwoordig wordt het je makkelijk gemaakt om een goede hygiëne te hebben. Je hoeft niet meer zoals in een ver verleden naar de pomp te gaan om water te halen, daarna zorgen dat het vuur in de kachel brand om het water te verwarmen zodat je je in de teil kunt wassen. Wat is het dat sommige vrouwen tegenhoud een goede hygiëne te hebben?  Ik snap dat iedereen een druk leven heeft en rent en vliegt om alles voor elkaar te krijgen, maar dat er dan niet minstens 15 minuten vanaf kunnen om je op te frissen.

pomp

Ondanks dat de Britse vrouwen aangeven te weten hoe belangrijk persoonlijke hygiëne en huidverzorging is, frist 57% van de vrouwen zich met een vochtig doekje op voor het naar bed gaan. Zou de uitslag van dit onderzoek een andere uitkomst hebben in Nederland? Ik ben bang van niet.

89% Gaf aan de hygiëne wel willen verbeteren maar er ’s ochtends te moe voor te zijn. Hopelijk zijn ze niet te moe om hun handen te wassen na een toilet bezoek.

Maxine Flint eigenaar van Flint + Flint zegt hierover: ”Ik begrijp dat het aantrekkelijk is om langer te blijven liggen in de ochtend, maar je niet te wassen in de ochtend is asociaal voor de mensen om je heen en onhygiënisch. De ochtend routine hoeft niet meer dan enkele minuten in beslag te nemen. Het is waar dat wij een druk leven hebben, maar niet te druk om je te wassen. Wij zijn geschrokken over het aantal vrouwen dat niet de basisregels volgt om hun huid te verzorgen. Dagelijkse verzorging is belangrijk om  huidveroudering te vertragen.”

Hoeslaken

Bron:

telegraph

Foto’s

Google

13 reacties op “Hoe schoon ben jij?

 1. Als ik het op mijn blog plaatsten stond ik ook versteld. En hoeveel vrouwen die met make up gaan slapen.
  En hygiëne is zo belangrijk.
  Men hoeft zich dagelijks nog niet met zeep te wassen maar dagelijks een douche is toch van belang.

  Ik ga als man soms tweemaal per dag douchen of neem een heerlijk relaxed badje s avonds

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Volgens mij is het toch écht bewezen dat iedere dag douchen niet noodzakelijk is. Je huid maakt beschermende stofjes aan, die goed zijn voor je huid, en het is niet gezond om dat iedere dag weg te wassen. Natuurlijk is hygiëne belangrijk, maar iedere dag douchen is echt niet nodig. Zoek maar eens op internet 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ga niet elke dag onder de douche. Wissel af met een bad, douche of me gewoon lekker poedelen voor de wasbak. Make up draag ik niet maar voor het slapen gaan je gezicht met koud water even schoonmaken is wel een must. Dat de Engelse niet al te schoon zijn op hun lichaam wist ik al.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mensen die zwaar gehandicapt of bedlegerig zijn kunnen ook niet elke dag douchen. Ik word door de thuisverpleegkundige elke dag, van kop tot teen, aan de wastafel gewassen en voel me anders wel degelijk schoon hoor.

  Like

  1. Het is fijn dat deze mensen er zijn want wat moesten veel mensen zonder de hulp van de thuisverpleegkundige. I.p.v elke keer op de thuiszorg te bezuinigen mogen deze mensen wel eens in het zonnetje gezet worden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s