Rambam-De oplichters opgelicht…

dief

Iedereen heeft wel eens een mail in de inbox gehad waaruit bleek dat je tot je grote vreugd opeens erfgenaam blijkt te zijn van een oudoom van de neef van je tante haar buurvrouw. Of je bent uit het niets de erfgenaam van een volstrekt onbekende, door je mooie ogen of lieve lach ben jij uitverkoren om de 8 miljoen euro van de erfenis op te strijken. Of je blijkt opeens 5 miljoen gewonnen te hebben in een buitenlandse lotto waar je helemaal niet aan mee deed. Dat laatste maakt de mensen van de lotto niet uit, jou gunnen zij de hoofdprijs. Vaak wordt er gevraagd om iemand te helpen want jij ziet er betrouwbaar en hulpvaardig uit. In ruil daarvoor krijg jij dan een flinke vergoeding.

Je zou verwachten dat iedereen wel weet dat deze emails grote onzin zijn, maar jaarlijks trappen er toch nog vele Nederlanders met open ogen in. Het Vara programma Rambam ging op onderzoek uit en nam de oplichters in de maling. De VARA beschrijft het programma als volgt:

‘Rambam probeert op creatieve wijze te onderzoeken of bepaalde zaken wel eerlijk zijn, Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug...’

Er is van bovenstaande woorden geen woord teveel gezegd, daar komen de oplichters in onderstaande aflevering ook achter.

http://www.npo.nl/rambam/04-02-2015/VARA_101373255

rambam

Rambam elke woensdag bij de VARA op NPO 3 om 22:02

2 reacties op “Rambam-De oplichters opgelicht…

  1. Ik vind het heel goed dat dit nog eens onder de aandacht van de mensen word gebracht. Ook hier in België worden er regelmatig mensen het slachtoffer van deze mails. Ben hier voorlopig van zulke onzin gespaard gebleven en hoop dat dit zo blijft. Vraag mij soms af hoe het mogelijk is dat geld mensen zo hebzuchtig maakt want meer is het niet. Laat toch het gezonde verstand werken en verwijs deze onzin in je mailbox zo snel mogelijk naar de prullenbak zonder er je tijd aan te verliezen om hierop te reageren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s