Workshop: van je hoofd naar je hart

DSCI0574

Pas Geleden heb ik nogmaals een schrijfworkshop van Maria Menting bezocht getiteld  ‘van je hoofd naar je hart via je zintuigen’. Tegenwoordig heeft iedereen een druk en hectisch leven waardoor je amper stil kunt staan bij het hier en nu. Door van je hoofd naar je hart te gaan en gebruik te maken van je zintuigen, kom je met beide voeten op de grond in het hier en nu terecht. Dit maal was het een workshop op locatie. Wij gingen op bezoek bij kunstschilder Hans Hayen. Hans was zo vriendelijk ons bij hem thuis te ontvangen en gingen schrijven met zijn schilderijen als inspiratiebron. Maria was net jarig geweest en trakteerde op een heerlijke zelfgemaakte taart. Het was (weer) een zeer interessante ochtend en zeer de moeite waard.PicMonkey Collage1Het is bijzonder om te zien hoe iedereen weer wat anders uit een schilderij haalt. Wij konden uit verschillende schilderijen kiezen om als inspiratiebron te dienen voor ons schrijven. Het schilderij dat mij tot inspiratie diende verbaasde mij zeer. Ik snapte niet goed waarom juist dit schilderij mij het meeste aantrok van de twee schilderijen die mij opvielen. Dit schilderij was vrij somber van kleur. Meestal hou ik juist van kleur en vrolijkheid. Iemand anders wees mij erop dat het schilderij niet zo somber was als het leek, er was wel degelijk kleur in te vinden. Zo zie je maar weer het is nooit zo donker of het wordt weer licht. Kun je raden welk van onderstaande schilderijen mij tot inspiratie diende?

Welk Schilderij zou jij bij jouw aan aan de muur een plekje krijgen?

PicMonkey Collage1
Elk schilderij heeft een ziel – Hans Hayen

7 reacties op “Workshop: van je hoofd naar je hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s