Waarom de heks in de oven verdween

oven

”Waarom duwde Grietje de heks de oven in? Waarom redde Perseus Andromeda? Waarom offerde Jeanne d Arc haar ­leven? We worden allemaal geraakt of ontroerd door eeuwenoude vertellingen, maar ze geven ook wijsheid en inzichten aan ons door. Ze helpen de zoekende mens zijn weg te vinden op zijn levenspad. Dat pad is bezaaid met conflicten, obstakels en problemen en dat is niet voor niets. Verhalen helpen ons duidelijk te maken waar we doorheen moet om ons te ontwikkelen.Waarom de heks in de oven verdween vertelt je wat de mooiste en belangrijkste verhalen eigenlijk ­betekenen. Daardoor wordt duidelijk dat veel demonen op ons pad eigenlijk engelen zijn, die ons helpen verder te komen. Je leest ze voor je genot, al die verhalen, maar ondertussen doen ze in je ziel hun magische werk. Lees je rijk!”

Verrassende kijk

”Waarom de heks in de oven verdween” is een afwisselend boek met een verrassende kijk op de vaak al eeuwenoude sprookjes. Het is een leuk en verrassend boek om te lezen. Geschreven door Lisette Thooft en Mieke Bouma. Door de vragen die na elk hoofdstuk gesteld worden is dit een geschikt boek om samen met anderen te lezen bijv. met een boekenclub. Maar pas op, denk niet dat dit een zoetsappig boek is met allemaal lieve verhalen. De verhalen lopen uiteen van De kleine zeemeermin tot Bonnie & Clyde, Termenator en Kali,een Indonesisch verhaal. Lisette en Mieke de schrijfsters van het boek zijn van mening dat je favoriete verhaal veel over je verteld.

Roodkapje

Als het over sprookjes en verhalen gaat aan welk verhaal moet jij dan als eerste denken? Het sprookje wat bij mij als eerste op komt is Roodkapje. Ik las in dit boek het eeuwenoude originele verhaal van Roodkapje maar ik hou het vanaf nu maar bij het verhaal van de gebroeders Grimm.  Oorspronkelijk blijkt het geen verhaal te zijn met een happy ending, dat is later bedacht door de gebroeders Grimm toen zij het verhaal veranderden in een sprookje voor kinderen. Aan het einde van de middeleeuwen was het verhaal van Roodkapje zeer bloeddorstig en was de moraal van het verhaal wel erg negatief en deprimerend.

Mythosofie

Mieke en Lisette vertellen in dit boek  50 sprookjes, verhalen en zoeken hun verborgen betekenis op. Dit noemen de schrijfsters mythosofie, ontstaan uit de Griekse woorden mythos en sofia deze woorden betekenen woord en wijsheid.

 Het antwoord

Ik weet nu waarom de heks in de oven verdween maar jij zult voor het antwoord het boek moeten lezen. Het antwoord zal je vast verbazen.

Lisette-en-Mieke-580x400

 Wijsheid en inzicht

Volgens Mieke worden wij allemaal geraakt of ontroerd door deze verhalen, maar ze geven ook wijsheid en inzichten aan ons door. Ze helpen de zoekende mens zijn weg te vinden op zijn levenspad. Dat pad is bezaaid met conflicten, obstakels en problemen  en dat is niet voor niets. Verhalen helpen ons duidelijk te maken waar wij doorheen moet om ons te ontwikkelen. Waarom de heks in de oven verdween vertelt je wat de mooiste en belangrijkste verhalen eigenlijk ­betekenen.

 

Waarom de heks in de oven verdween

Bron:

miekebouma.blogspot.nl

boekenkrant.com

 

3 reacties op “Waarom de heks in de oven verdween

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s