Sieraden geïnspireerd door de herfst -win een sieraad!-

Ik vind het leuk in een land te wonen waar wij 4 seizoenen meemaken. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Hoewel ik het jammer vind dat de zomer nu echt afgelopen is, geniet ik van de herfst met al zijn kleurenpracht. Na een zomer in de tuin geleefd te hebben, is het gezellig samen binnen te zijn. Bij de kachel met een kop thee of een beker warme chocolademelk met slagroom en marshmallows, spelletjes spelen, knutselen een boek lezen, tv kijken. Of laat jij je door de herfst inspireren tot het maken van mooie dingen, net zoals Laurien? Laurien doet aan wire wrapping en zij combineerde 2 van mijn favoriete dingen, sieraden en de herfst. Hoe dat precies zit lees je hieronder.

Herfst

Helder geel, vlammend oranje, diep aardebruin…. ik hou van de herfst. En niet alleen van al die mooie kleuren, maar ook van de knisperende blaadjes, de langer wordende avonden en de geur van herfst. Het is heerlijk om na zo’n prachtige zomer weer meer binnen te zijn. Met kaarsjes, een knus dekentje en vooral heel veel kralen en wire.

laurien

Wire wrapping

Ik ben Laurien, ruim anderhalf jaar terug ben ik begonnen met het ontwerpen en maken van sieraden met metaaldraad oftewel wire. Ik heb er steeds meer plezier in, naarmate ik meer leer over deze techniek ben ik steeds trotser op de resultaten! Vanaf het begin heb ik een blog bijgehouden, Laurinde Sieraden over wire wrapping, mocht je benieuwd zijn ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Inspiratie

Ik vind mijn inspiratie in veel dingen, maar kleur blijft een van mijn favorieten en de herfst is wat dat betreft een prachtig seizoen. Als designer loop ik altijd een beetje voor: ik begin met wat testdesigns die ik uitwerk tot draagbare sieraden, die uiteindelijk ook nog gefotografeerd en beschreven moeten worden voor ik ze op mijn blog of winkel zet. Zo was ik eind augustus al bezig met de herfst, nog in een zomerjurk tussen de zomerbloemen. Op mijn tafel lagen de kralen in herfsttinten klaar, en terwijl ik bezig was kon ik de herfst bijna ruiken. Ik maakte als eerste de earcuff als een rank die zich om mijn oor wikkelde, met kralen en als detail een glazen blaadje. Ik was er zo mee in mijn sas dat ik direct doorknutselde aan een stel bijpassende oorbellen. Ze zijn ook apart erg leuk! Vervolgens was het wachten op de herfst. 😉

her

Win!

Anneke Schrijft mag van Laurinde Sieraden een sieraad weg gaan geven! Wil jij kans maken op zo’n mooi sieraad? Laat dan hieronder in een reactie een antwoord op de volgende vraag achter: Wat betekent de herfst voor jou?

Meedoen kan tot 30-10.

13 reacties op “Sieraden geïnspireerd door de herfst -win een sieraad!-

 1. herfst is voor mij, eindelijk mooi weer en buiten zijn. dansende blaadjes in al hun mooie kleuren en wandelen in het bos, waar alles zo heerlijk ruikt na een regenbui. plassenstampen in een heerlijke herfstbui en uitwaaien op het strand.
  Met onze schattentas op stap, om alle natuurschatten die wij vinden mee naar huis te nemen. hierna word er flink geknutselt. Dit is voor mij Herfst.. Puur genieten

  Geliked door 3 people

 2. Herfst is afscheid nemen van een mooie zomer en je verheugen op dat wat komen gaat…..
  Genieten van de mooie kleurenpracht in een herfstbos, daarna lekker chillen op mijn zelf gevilte schapenvacht met een kopje herfst thee en en een stoofpotje op het vuur.
  Maar ook verheug ik me al op de november mist, ga dan ook graag naar buiten. Alles is dan zo stil met onverwachte kleuren op onverwachte plekken.

  Geliked door 2 people

 3. Herfst is een overgangsseizoen. Lange wandelingen bij een laagstaande zon, terwijl de rood-geel-bruine blaadjes onder je schoenen knisperen. De lucht vult zich langzaam met de wintergeur. Maar ook de regen tegen de ramen, harde wind. Je voorbereiden op de donkere dagen die komen gaan met veel boeken op de bank, kopjes thee, maar ook stoofpeertjes en naar een homemade kaneelcake geurend huis.

  Geliked door 2 people

 4. Herfst betekent voor mij niet veel goeds eigenlijk. Voorbode van de winter, kou. Bah. Maar goed, ik zal het ermee moeten doen. Gewoon maar even het beste van maken. Voordat je het weet is het weer zomer….

  Geliked door 2 people

 5. De herfst is voor mij een nieuw begin. Het is het begin van een wonderland, van geuren en kleuren. Het begin van lange wandelingen door het bos en weekendjes naar de Ardennen. Het begin van de haard die knettert en sfeervolle warmte in huis. En deze herfst is ook het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven, gaan samenwonen. Herfst is voor mij dus meer dan een seizoen. Ik denk dat een deel van mij gewoon steeds verlangt naar de Herfst. Het is dan ook oh zo mooi 😉

  Geliked door 2 people

 6. De maand oktober is voorbij, maar dit seizoen heeft zo’n mooie kleurenpracht. Het wandelen door het bos, genieten van al het schoons met mooie paddestoelen om je heen geeft een mens dat je dankbaar mag zijn dat je hier getuige van mag zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s