Win een fles Dutch Coffee!

Dutch_Coffee_Win_Een_Fles (1)

Hoe je kans kunt maken op een fles Dutch Coffee? Volg de volgende 3 stappen!

Like Dutch Coffee op Facebook

Like Anneke Schrijft op Facebook

Like & Share dit bericht op Facebook

Dit keer een leuke winactie voor alle koffie fanaten! (vast bijna iedereen) Ik mag Van Dutch Coffee een fles Dutch Coffee weg gaan geven! Je denkt vast een fles?! Ja een fles, Dutch Coffee is een bijzondere toevoeging aan de bestaande koffie die  verkocht en gedronken wordt  in Nederland. Koffie drinken behoort tegenwoordig bij het Nederlandse dagritueel. Wie begint er de dag nu niet met een kop koffie? Gemiddeld drinken Nederlanders 3,5 koppen koffie per dag.

Dutch Coffee is niet zomaar een koffie, het is een koffie met een verhaal. Deze koffie is een trend in Australië, de Verenigde Staten en Noord Oost Azië. Dutch Coffee wordt op een speciale manier gemaakt. Deze manier van koffie maken is  helemaal terug te voeren tot de handelaren van de VOC. Deze koffie was “makkelijk” te maken en niet onbelangrijk, lang houdbaar op verre reizen. Het wordt niet, zoals de koffie van  tegenwoordig, gezet met heet water maar met… ijskoud water. Het maken van de koffie duurt 4 tot 6 uur maar het eindresultaat is zeker de moeite waard. Toen de VOC handelaren vertrokken uit de landen waar ze mee handelden bleef deze manier van koffie maken daar behouden en ontwikkelde zich verder. Nu 300 jaar later is de cirkel rond en is de koffie terug in Nederland. Mischien heb jij Dutch Coffee al een keer gedronken? In de meeste landen heet het Dutch Coffee maar in sommige landen is het bekend als Ice -drip coffee of Waterdrip coffee

Een flink pluspunt van deze koffie is, dat in tegenstelling tot andere ijskoffies deze koffie maar 0 calorieën bevat! Deze koffie is tevens minder zuur en bitter dan andere koffie. Daarom wordt deze koffie zelfs zwart gedronken door mensen die anders niet zonder melk en suiker in hun koffie kunnen.

Met dit warme weer smaakt een glas ijs en ijskoude Dutch Coffee heerlijk. Ik kreeg een fles toegestuurd en volgens het begeleidend briefje dat er bij zat was het Dutch Coffee 100 procent Limu,Ethiopie Light Roast. Ik kreeg de tip de fles flink koud te laten worden voor er van te drinken. Daarom legde ik de fles een tijdje in de diepvries en inderdaad ijs en ijskoud smaakt de koffie op zijn best!

Trek in een glas ijskoude Dutch Coffee gekregen? Doe mee en win!

 

Je kunt helaas niet meer meedoen. Lees hier wie de winnaar is.

11 reacties op “Win een fles Dutch Coffee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s