Mijn ontmoeting met Mustapha Dasoukine

acteur

Het was een leuke verassing om de in Marokko zeer geliefde en populaire acteur/cabaretier Mustapha Dasoukine te mogen ontmoeten.  De acteur is een van DE tv en filmsterren van Marokko. De meeste van jullie zullen hem niet kennen maar hij is te vergelijken met Andere van Duin. Ik en mijn gezin ontmoetten de acteur terwijl hij en  wij zaten te ontbijten in het hotel waar hij logeert. Het was bijzonder om te zien hoe Dasoukine met zijn fans om gaat,zelf als hij op vakantie is en er geen spotlight op hem gericht staat. Hij nam voor iedereen ruim de tijd voor een praatje en liet zelfs fans bij hem aanschuiven, niks was hem teveel. Toen hij vernam dat wij uit Nederland kwamen was hij gelijk enthousiast en wilde ons graag voorstellen aan een vader en zoon uit zijn gezelschap die uit Rotterdam afkomstig bleken te zijn.

Het is elke keer weer leuk om mee te maken hoe positief er gereageerd wordt in Marokko als er vernomen wordt dat je uit Nederland afkomstig bent. Het land van de melk, yoghurt,tulpen, windmolens, klompen, kaas en…van Gaal natuurlijk! Bijna iedereen heeft vrienden bekenden of familie in Nederland wonen. ook zijn er veel mensen die in Nederland gewoond en gewerkt hebben en terug zijn gegaan. Zo heeft onze vorige bakker in Nederland gewoond en maakte zeer graag, (gevraagd of ongevraagd) voor ons een Nederlands brood. Vaak worden wij op straat aangesproken als je Nederlands praat door mensen die de taal ook kunnen, daar zeer trots op zijn en even een praatje in het Nederlands willen maken.

8 reacties op “Mijn ontmoeting met Mustapha Dasoukine

  1. Jullie hebben een zeer interessant mens ontmoet. Het is altijd leuk als deze mensen tijd maken voor hun fans. Dit zie je niet meer zoveel. Op vakantie zijn zij ook graag met rust gelaten en dat begrijpen veel fans niet meer. Het siert hem dat hij als mens zo met andere mensen omgaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s