Een dag uit het leven van… Sherita in Spanje

Dit keer volgen wij een dag uit het leven van mede blogster Sherita. Sherita is een Nederlandse twintiger en volgens haar eigen woorden “verdwaald in Madrid”. Ze beschrijft al haar lief en leed op haar blog 20’er in Spanje. Ik volg haar avonturen op de voet en was benieuwd hoe haar dag eruit ziet.

09:00
Ik word wakker van de wekker. Ik ben gisteren erg laat thuisgekomen van mijn reisje naar Nederland en ik wil blijven liggen, maar ik heb zó een trek, niet te geloven. Dat gebeurt mij altijd, als ik wil uitslapen lukt het niet omdat ik zo een zin om te eten heb. Er zijn mensen die niet kunnen eten ’s morgens vroeg. Ik behoor tot de andere categorie: zonder ontbijt functioneer ik niet.

havermout

Ik ontbijt erg gezond met havermout,amandelmelk, rozijnen, kaneel, en een grote kop thee. Vooral ’s winters is mijn thee heilig -koffie komt later wel- maar ook met deze hitte (35/40graden) blijf ik thee drinken. Er schijnt een theorie achter te zitten: Als je koude dranken drinkt, gebruikt je lichaam veel energie om de drank op lichaamstemperatuur te krijgen. Gevolg: je lichaam warmt zich op, en dat is wat je juist niet wilt met hitte. Klinkt best logisch, toch?

10:00
Na mijn ontbijt ga ik snel de deur uit. Ik bezoek zoals iedere week de grote overdekte markt op een kwartiertje lopen van mijn huis. Het fijne van de zomer vind ik de kledingkeuze. Ik hoef niet na te denken over het weer, want het is toch wel warm. Met mijn foute rode oma karretje, een short en een t-shirt, loop ik door het centrum met de toeristen en de bezienswaardigheden. De straten van Madrid zijn echt altijd vol en soms is dat best vervelend, maar als het rustig is vind ik het ook niet leuk -het is ook echt nooit goed, haha.

10:15
Aangekomen op de markt begin ik op de eerste verdieping: De fruit en groente-afdeling. Bij mijn standaardkraampje sla ik veel groente en fruit in, en even verderop koop ik kip. Bij het kleine Colombiaanse barretje koop ik een gevulde aardappel voor mijn vriend, hij is daar gek op en ik geef hem geen ongelijk, ze zijn heerlijk!
Ik ga eigenlijk altijd naar de vaste kraampjes, aangezien ik weet dat de kwaliteit goed is, en ik het ook wel een beetje spannend vind om naar andere kraampjes te gaan, ik val al zo op met mijn accent..
Even later loop ik de trap af en koop ik nog vlees en vis (voor beide geldt: ik ken nog niet alle namen dus ik kies vaak de aantrekkelijkste namen of stukjes uit). Gelukkig helpt de slager mij vandaag met mijn keuze. Het lammetje dat hij voorstelde heb ik wel afgeslagen.
Een uurtje later sta ik weer buiten met een veel te zwaar karretje. Die moet ik zo drie verdiepingen omhoog tillen, aah…markt

13:00
Ik heb de tocht naar boven overleefd, en inmiddels heb ik het eten bereid. In Spanje eten ze overdag warm, en sinds kort doe ik daar ook aan mee. Ik heb een Venezolaans gerecht bereid -mijn vriend komt uit Venezuela-, en het is goed uitgepakt, ik begin er gelukkig steeds beter in te worden. We eten zwarte bonen met filet, rijst, gebakken banaan en een salade, erg lijkend op het gerecht Pabellón, alleen het traditioneel bereide stoofvlees mist.

14:00
Normaal gesproken geef ik op donderdagmiddag Nederlandse les aan kinderen, op een NTC-school (Nederlandse Taal en Cultuur), maar aangezien het zomervakantie is, ben ik de donderdagmiddag vrij en volg ik een voorbereidingscursus voor het Engelse Cambridge examen. Ik doe de advanced-cursus, en ik ga in oktober of december aan het examen deelnemen. Het is een ‘intensieve cursus,’ maar veel nieuws leer ik niet; we leren vooral hoe we ons moeten voorbereiden op het examen. Wel heel fijn, zo heb ik meer kans dat ik aan de eisen van het uitgebreide -lezen, schrijven, ‘use of english section,’ luisteren en spreken-, meer dan vijf uur durende en dure examen, voldoe.
Tijdens de les heb ik soms moeite mijn hoofd erbij te houden. Gisteren was ik nog in Nederland en volgde ik een woordenschatcursus via de Nederlandse- school. De cursus, georganiseerd door het NOB ‘Nederlands Onderwijs in het Buitenland’ was erg leuk en interessant maar ook intensief, drie dagen lang theorieën en praktijk combineren.spanje love

19:00
Ik ben klaar met de cursus, en loop naar huis terug. Rond dit tijdstip is het het heetst in Madrid. De hele dag stijgt de temperatuur en nu is het op zijn hoogtepunt. Het is bijna 40 graden en ik ben blij dat ik niet op de fiets ben gegaan, die berg omhoog had ik nooit gehaald met deze hitte. Ik stop bij wat hotels om mijn CV achter te laten. Ik ben op zoek naar een interessante baan, maar zolang ik die nog niet heb gevonden (en nog niet weet wat ik eigenlijk wil!), heb ik besloten om toch maar weer in een hotel te gaan werken. De paar bijbaantjes die ik nu heb zijn parttime, en ik wil meer: ik kan echt niet stilzitten.

20:00
Ik lig even op bed als ik een Whatsapp krijg van een Spaans vriendinnetje. We besluiten even snel een wijntje drinken op een terrasje vlakbij mijn huis. We kletsen wat bij over het weer, de zomer, haar vakantie en de crisis. Dit vriendinnetje komt niet aan het werk in Spanje, en ze is het zat. Schotland heeft haar altijd getrokken, en ze is dan ook van plan om na de zomer een tijd naar Schotland te gaan.

22:30
Als ik thuiskom kijk ik samen met mijn vriend televisie. We kijken Criminal Minds, ik hou wel van crimeseries, maar deze is vandaag erg heftig, over een seksuele sadist. Naderhand praten we over de wereld, haar inwoners, en goed en slecht zijn. De aflevering laat mij niet met rust, en hoe moe ik eerder was, zo wakker ik nu ben. Het is dan ook weer erg laat als ik eindelijk ga slapen..

7 reacties op “Een dag uit het leven van… Sherita in Spanje

  1. Leuk! Ik volg Sherita ook al een poos en heb me inderdaad ook wel eens afgevraagd hoe haar dag eruit ziet. Ik had er altijd zo’n prachtig romantisch beeld bij. En ja, dat beeld heb ik nu nog steeds 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s