Vakantielijstjes

Vakantielijst-672x372

Lees hoe Mies over wij gaan op vakantie lijstjes denkt. Maak jij ook een wij gaan op vakantie lijstje?

Het overzichtje dat ik gemiddeld twee keer per jaar uitprint, heet ‘Het-we-gaan-op-vakantie-lijstje’.
Ik heb er weinig problemen mee om er even tussenuit te knijpen maar aan twee zaken heb ik een enorme bloedhekel.
De reis naar de altijd veel te verre bestemming en dat irritante vakantielijstje.

Het begint al niet lekker met dat printwerk: banden oppompen, olie en water controleren, benzine tanken, lampen controleren en – helemaal erg – auto wassen en stofzuigen.
Dan is mijn lol al grotendeels over want ik heb helemaal niks met auto’s. Maar ja, veiligheid en properheid staan hoog in het vaandel hier.
En of de duvel er mee speelt, is er altijd wel een lampje kapot waar ik met m’n dikke vingers niet bij kan.
Dan moet ik in tijdnood natuurlijk weer naar de garage racen.

Van de rest van het lijstje word ik ook al niet vrolijk. ‘Petje voor de zon’ staat erop. Op zich wel logisch gezien mijn inmiddels extreem geminimaliseerde haardos.
Maar als wij vakantie hebben, heeft die zon haar koffers ook gepakt. En haar bestemming is nóóit dezelfde als die van ons.
Dan hebben we ook nog de ‘zonnebrandcrème’ die schijnbaar niet mag ontbreken. Als je het mij vraagt dus ook een enorme verspilling van kofferruimte.

Bij het zien van het item ‘tekenpen’ moet ik altijd even mijn wenkbrauwen fronsen. ‘Waarom geen potlood als er zo nodig getekend moet worden?, denk ik elke keer opnieuw.
Na een tijdje realiseer ik me dat de tekenpen het plastic apparaatje is waarmee van die vieze enge bloedzuigers uit de hond gewurmd moeten worden.
‘Reiswekker’ vind ik ook al jaren een volslagen zinloos attribuut. We beschikken namelijk over geavanceerde smartphones met alarmfunctie. Maar nee, zo’n wekkertje moet mee. Het duurt me altijd zeker een uur om er ergens één op te snorren.

De ‘zaklamp’ heeft ook geen enkele zin in Nederland waar de lichtverontreiniging niet aan banden gelegd kan worden. Vind ’s nachts maar eens een donker plekje waar zo’n geval zijn nut kan bewijzen. De batterij is trouwens ook altijd leeg.
Lucifers en pannenlappen weet ik ook nooit op te duikelen. Het zou me zelfs verbazen als we die überhaupt ergens in huis hadden.

Als ik het lijstje heb afgewerkt, ben ik meestal zwaar aan vakantie toe. Nou ja, dat komt dan goed uit omdat dat toch al het vooropgezette plan was.
Gelukkig staan er ook dingen op dat ‘Het-we-gaan-op-vakantie-lijstje’ die me iets vrolijker stemmen: mijn boeken en mijn e-reader.
Dan weet ik dat de vakantie best wel eens mee zou kunnen gaan vallen.

Als de reis eenmaal begonnen is, moeten we na een kilometer of vijftig meestal nog wel een keertje omkeren omdat we iets onmisbaar zijn vergeten.
De afwasborstel, de regenkleding of de hond.

Neem ook een kijkje op de blog van Mies Huisbers

15 reacties op “Vakantielijstjes

 1. Hahaha wat een lijstje voor de vakantie. Daar krijg je kopzorgen van en wil je gelijk op vakantie vertrekken. Tot dan grote ergernis dat je op een helder moment dat je nog iets vergeten bent. Daar gaat de gezellige reis en komt de frustratie hahahahah.
  Maar eens alles in de auto is dan pas is het een heerlijke vakantie met een mooi vakantie lijstje dat afgewerkt is. 😉

  Like

 2. Ik ben fan van lijstjes maar deze heb ik nog niet. Wat ik wel doe een paar dagen voor vertrek is alles wat mij te binnen schiet wat ik niet mag vergeten op m’n krijtbord schrijven. En verder denk ik altijd maar: ik ga niet naar donker Afrika dus als ik iets vergeet is t niet t einde van de wereld. Alhoewel op t platteland van Marokko is ook niet alles te krijgen 😉

  Like

   1. Wij wonen echt de hele andere kant op boven in het noorden. Larache in de buurt vanTanger. Maar de familie van mijn man komt oorspronkelijk uit Marrakesh. Het grootste gedeelte van de familie woont daar nog 🙂

    Like

 3. Mijn lijstje zit in mijn hoofd. Voor ons is het immers iets eenvoudiger. Wij gaan steeds naar dezelfde plek want daar staat onze stacaravan en ik moet telkens het gewassen wasgoed terug in de reistas doen. De rest is allemaal ginds en word regelmatig aangevuld, net als thuis. Geen gedoe met lijstjes. Alleen rekening houden met het weerbericht en toch voor alle weer een beetje kleding voorzien want de weerman of vrouw zit er soms ook wel een 100km naast. Geniet van je vakantie en een warme knuffel.

  Like

 4. leuk, vooral die tekenpen. Ik dacht ook direct aan tekenen. Ik heb geen lijstje als ik op vakantie ga, het enige dat ik onthoud zijn paspoort en passen en de rest koop ik als ik het ben vergeten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s