In de moestuin

Zodra de lente eraan komt begint het te kriebelen om de moestuin in te gaan. Het land te bewerken en te poten en te zaaien. Door het mooie weer kunnen we al groenten ย uit eigen tuin eten. Sla, andijvie, spinazie en ook aardbeien. Het wachten is nog op de verschillende soorten boontjes, komkommers, pruimen, bietjes, worteltjes, rode en blauwe bessen en niet te vergeten de bosbessen en frambozen. Niks lekkerders dan groenten uit eigen tuin. Zelfs de kinderen zeggen het. In de lente vinden ze het leuk om te helpen zaaien en in de zomer met het oogsten en ondertussen wordt er natuurlijk flink gesnoept, 3 aardbeien in de mond en 1 in het mandje ๐Ÿ˜‰

collage tuin2

collage tuin1

25 reacties op “In de moestuin

 1. heerlijk zo’n moestuin, je moet het er maar zoveel mogelijk van nemen nu je hem hebt
  eten uit eigen tuin smaakt altijd beter en bijkomend voordeel is dat je het nuttige met het aangename verenigt en dat dan ook nog eens buiten, waar het nu goed toeven is.

  Like

 2. Wat een mooie moestuin heb jij Anneke! Ik heb er de ruimte niet voor anders zou ik het meteen doen want alles smaakt veel lekkerder. Vroeger bij ons thuis verbouwde mijn vader alles; asperges, tuinbonen, sperziebonen, aardbeien enz. enz.
  Het kriebelt bij mij ook. Heb wel verse kruiden in de tuin en vorig jaar had ik een komkommerplant. 3 komkommers heb ik toen geoogst en die smaakten vol van smaak, niet zoals in de winkel, waterig. Een aardbeienplant heb ik ook gehad maar de merels waren er ook gek op ๐Ÿ˜‰ Erg leuk jouw moestuin en mooie foto’s!

  Like

 3. Heb zelf ook gedurende vele jaren het geluk gehad om een moestuin te mogen verbouwen. Mijn man spitte hem voor mij om en het overige mocht ik doen, gewoon omdat ik dat , oh zo graag deed en mijn man had er geen tijd voor . Nu gaat het niet meer en ga ik mijn groentjes gewoon bij de groenteboer halen. Geniet er maar fijn van zolang je kan.

  Like

  1. Hahaha ik ga naar de website en wat zie ik … een filmpje over snijbiet! Daar probeert mijn vader mij ook aan te krijgen ๐Ÿ™‚ Misschien toch het proberen waard?! Ik zet de pagina bij mijn favorieten. Ik hoop dat je snel aan de beurt zult zijn voor een eigen moestuin ๐Ÿ™‚

   Like

 4. Hoi Anneke, Wat leuk dat we ook de liefde voor de moestuin gemeenschappelijk hebben. Deze weken pluk ik vooral frambozen, aardbeien en groene asperges. De bladgroenten heb ik nog niet gezaaid. Schandalig laat dus. Gelukkig zijn er ook altijd zaailingen te koop en komt het nog goed met mijn tuin.

  Like

   1. Maar daar moet je nog wel even op wachten… Vorig jaar voor het eerst artisjokken. Dankzij de zachte winter heb ik die ook nu weer. Ze zijn een beetje klein- ik zet ze neer voor het mooi in plaats van ze op te eten. Heb je nog een goede tip?

    Like

   2. Wij hebben ook artisjokken geprobeerd maar bij ons wou het niet goed lukken jammer genoeg ๐Ÿ˜ฆ Voor een goede tip moet je bij mijn vader zijn ๐Ÿ˜‰ Hij is onze opzichter ๐Ÿ˜‰

    Like

 5. Niks is zo lekker om uit je eigen moestuin te plukken ik heb een mini moestuintje in mijn eigen tuin heerlijk ik raad het iedereen aan om een mini moestuintje te maken. de producten zijn zo vers die vind je niet in de supermarkt leuk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s