Wat bloemen vertellen….

media_xl_3675216

Zondag 11 mei is het moederdag en dan worden veel moeders verwend met een mooie bos bloemen. Wat zijn de lievelingsbloemen van je moeder en van jou? Wist je dat je lievelingsbloem veel over je kan vertellen? Pas geleden plaatste ik een stukje over mijn bezoek aan het tulpenfestival waarin ik vertelde dat vanaf nu de tulp mijn favoriete bloem is. Mede blogger Shivatje gaf mij in een reactie daarop een bloemlezing. Het was zo kloppend dat het mij leuk leek daar een artikel aan te wijden. Benieuwd wat Shivatje vertelde over mijn lievelingsbloem de tulp? Lees daarvoor mijn artikel over het tulpenfestival. Je favoriete bloem zegt meer over je dan je denkt.  Ik stelde op Facebook en twitter de vraag: Wat is jouw favoriete bloem? Hieronder lees je enkele reacties die ik op mijn vraag kreeg, met daarbij de uitleg van Shivatje.

Beste allemaal,

Anneke heeft mij gevraagd of ik vanuit jullie bloemen een bloemlezen wou doen.

Dit ga ik doen in combinatie met jullie naam.

Corinne jij hebt gekozen voor de witte leliewit

Een lelie is een openbloem dat maakt dat je soms te open door het leven gaat, zeker wat gevoel betreft. Toch kan het zijn dat je meer voor een ander betekend en doet zodat je soms jezelf vergeet. Maar eens dat je een vriendschap hebt laat je die niet snel los.

roosWomansmission jij koos voor de roos

De roos is een vurige iemand, dat maakt dat je heel sterk in jouw gevoelens kan zitten. Je staat krachtig in het leven maar soms zit je voor jezelf teveel innerlijk vast. Het kan zijn dat je toch al heel wat hebt moeten doorstaan maar je komt altijd terecht waar je wilt zijn.

Heidi jij koos voor wilde bloemen in de natuur heidi(algemeen)

Je bent een open sociaal iemand. Maar als de druk te hoog wordt kan het wel eens zijn dat je het allemaal niet zo goed meer weet en je zou je dan kunnen laten leiden zowel in de goede zin als in de slechte. Toch maak je keuzes vanuit jouw innerlijk hart.

 Judith jij koos voor de papegaaibloempapegaai

Je bent iemand die rust open moet bloemen. Maar eens je gevoel laat tonen dan ga je er ook  voor. Dit kan op sociaal vlak zijn maar ook op werkgebied. Ze moeten niet met je sollen want anders kan je hard uit een hoek komen.

Dorine jij koos voor de klaproosklaproos

Soms weet je dingen niet altijd goed te plaatsen en dat kan je beangstigend maken. De mogelijkheid zit erin dat je niet al te snel op iets stort dat van lange termijn is. Je leeft gelukkig maar op jouw manier.

Simone koos voor freisiafreisia

Je bent graag iemand die omringd wordt. Sociaal kom je dan ook met heel wat in contact. Je houd van delen maar dat moet groeien. Dan kan je echt vertrouwen leggen in mensen en dingen. Je bent iemand die alles echt zal zien en aanvoelen voor je open zal stellen.

 Muursticker_paradijsvogelbloem_papegaaien_bloem_03Maria koos voor de paradijsvogelbloem

Je zoekt het leven kleurrijk op, vol liefde en energie ga je door het leven. Maar het is niet altijd zo, en dat maakt dat je soms ook voorzichtig bent om wat iets geeft. Je laat graag iets van jezelf zien maar als je iemand niet hoeft laat je dat ook wel aanvoelen.

 Frank jij koos voor de paarse morgensterpaarse

Je houd in het leven van openheid van genieten. Eens mensen je kennen kan je heel diepe inzichten delen met elkaar. Toch hou je ook van bescheidenheid in iets. Maar mensen die jou kennen daar kan je echt klaar voor staan. En zal je ook toelaten om er zoveel mee te delen. Hoe meer je met iets bezig kan zijn hoe beter jij je voelt.

 AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO

Om Shanthi,

spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://shivatje.wordpress.com/

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno

25 reacties op “Wat bloemen vertellen….

   1. Graag gedaan, en zoals ik al schreef je moet de persoon niet kennen, maar als de persoon de bloem vast heeft gehouden kan je er nog heel wat meer uithalen.
    Nu heb ik het gedaan via naam en bloem en mijn gevoel dat ik op dat moment aanvoelde.

    Like

 1. Wat een leuk interessant blog dit Anneke. Mijn lievelingsbloem is een roos en het klopt wat daar staat. Toch ga ik naast de rozen nu, na dit blog te hebben gelezen, ook eens de morgenster in huis halen. Die omschrijving past ook bij mij 🙂

  Like

  1. Bloemen vertellen zoveel als de persoon ze vastgehouden heeft. De energie en de bloem samen laten veel zien en aanvoelen.
   Nu ik heb dit voor enkele mensen gedaan dat Anneke me ook vroeg om daar aan mee te helpen.
   Bloemen zijn het mooiste net als mensen, doordenkertje. 😉

   Like

  2. Deze zal ik nog even doen.

   Je laat je graag door leuke dingen omringen, dat maakt dat je ook kan opstellen voor wat op je pad komt. Je hebt een warme kern vol energie en kracht. En die weet je ook te benutten in het leven.
   Je bent een bezig bijtje.

   Like

 2. Ben onverwacht op je blog verzeilt geraakt, wat mooi gezegd ” een bloem lezen”, mijn lievelingsbloem is de orchidee…erg nieuwsgierig of het type bloem met me overeen stemt ….leuke, fijne gave….)

  Like

  1. Dit is echt mijn laatste want ik zou het dan gewoon voor iedereen moeten gaan doen. De Bruyn je koos voor de orchidee.
   Je bent iemand die soms heel wat emoties los moet laten, dat maakt dat je het geluk voelt wanneer het er ook daadwerkelijk is en dat kan je makkelijk voor jezelf vasthouden. Alleen hoef je niet echt veel mensen rond je maar die echt in je hart zitten daar ga je voor door een vuur. Als je naar de kern van de bloem gaat, zou ik op jouw nike naam of je echte durven zeggen, dat je in het leven toch al wat overwonnen hebt.

   Like

 3. Mijn liefde gaat uit naar witte bloemen in het algemeen. Ik houd niet echt van kleur in een boeket, maar áls ik kleur moet bekennen dan roze.. De witte lelie die eerder werd besproken zat in mijn trouwboeket (eerste en tweede huwelijk) ik herken me in de omschrijving. Ben stiekem benieuwd wat en of het iets over mij zegt dat ik niet van gekleurde bloemen houd 🙂

  Like

  1. In een bloemlezing wordt er eigenlijk niet veel naar de kleur gezien. Dan zou je weer een kleur analyse kunnen laten doen. Maar omdat je nu zo benieuwd bent wil ik het voor je doen.
   Als je eigenlijk niet van kleur in een boeket houd is het meestal een teken dat je heel wat te verwerken hebt. Je zal dan ook meestal naar wit of lichte kleur gaan. Dat maakt dat je leven gevoelsmatig een lijn kiest maar die soms zwaar op je gevoelens tast.

   Like

   1. Goedemorgen Shivatje,

    Dank voor je reactie.
    De lijn in mijn leven heeft mijn gevoelens geraakt en kun je teruglezen op mijn blog. (leuk dat je mij bent gaan volgen). Op de homepagina staan meerdere buttons en onder de button; ‘ik voel dus ik besta’ omschrijf ik een beetje van mezelf en de reden van het schrijven.

    Je omschrijving voor het niet kiezen van kleur herken ik. Zo kies ik voor bloemen alleen wit, maar voor de kleding weer liever tinten grijs

    http://lcmkroon.wordpress.com/2014/05/21/mijn-tinten-grijs/

    Liefs
    Linda

    Like

   2. visvis ik zal je blog eens gaan bekijken. Heb nu maar even vluchtig ergens een like gezet.
    Maar goed als je in het schrijven je kan vinden is het leuk dat je er iets mee kan en dat is in het leven belangrijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s