Frambozenbrownie

Voor 8-10 punten

Dit heb je nodig voor de frambozenbrownie:

Benodigdheden voor de bodem:

frambozen* 225 g boter

* 200 g pure chocolade (70% cacao)

* 285 g lichte moscovade- of basterdsuiker

* 135 g kristalsuiker

* 4 grote eieren

* 270 g bloem

* 40 g cacao

* 1 tl bakpoeder

* 100 g frambozen, liefst verse, maar uit de diepvries kan ook

Benodigdheden voor de meringuebotercrème:

* 4 grote eiwitten

* 200 g kristalsuiker

* 250 g boter, op kamertemperatuur

* 100 g frambozen

* lichtroze kleurstofpasta (naar keuze)

Benodigdheden voor het chocoladeglazuur:

* 100 g pure chocolade (70% cacao)

* 50 g boter

frambozenx

Zo maak je het!

De bodem van de frambozenbrownie:

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee bakvormen met een diameter van ca 15 cm in en bestuif ze met bloem. Snij de boter in blokjes en hak de chocolade grof. Smelt samen op lage warmte in een grote pan. Laat afkoelen. Klop moscovadesuiker, suiker en eieren licht en luchtig in zo’n 3 minuten. Meng bloem, cacao en bakpoeder in een kom. Giet het botermengsel bij het eiermengsel en klop tot een glad beslag. Zeef de droge ingrediënten erbij en roer tot het beslag glad is. Verdeel het over de vormen. Strijk de bovenkant vlak met een lepel. Druk in elke bodem de helft van de frambozen. Bak de bodems in 45 tot 50 minuten gaar.

De  meringuebotercrème met frambozen:

Doe eiwitten en suiker in een hittebestendige kom. Zet deze op een pan zacht kokend water (au bain marie). Klop de hele tijd met een garde tot het mengsel circa 65°C is, zodat de bacteriën worden gedood en klop tot de suiker kristallen gesmolten zijn. Neem de kom van de pan. Ga door met kloppen, maar nu met de mixer, tot het mengsel een wit en luchtig schuim vormt. Klop tot het mengsel is afgekoeld, wat wel tien minuten kan duren. Voeg de boter beetje bij beetje toe. Klop zodra je alle boter hebt toegevoegd nog 3 tot 5 minuten. Maak je geen zorgen als de botercrème gaat schiften; dat gebeurt meestal. Is hij te koud, zet de kom dan een paar seconden boven een pan warm water en klop weer. Is hij te warm, zet de kom dan even in de koelkast en klop verder. Pureer de frambozen in de blender. Zeef de puree door een fijnmazige zeef om de pitjes te verwijderen. Klop de puree en botercrème tot een gladde frosting. Voeg lichtroze kleurstof pasta toe als je een iets sterker kleurtje wilt.

Zo zet je de taart in elkaar:

Snij beide bodems horizontaal in tweeën, zodat je vier taartlagen hebt. Leg de eerste taartlaag op een taartschaal of cake board. Strijk er een gelijkmatige laag frambozen frosting over uit. Doe dit met drie taartlagen. Leg de vierde taartlaag erop met het snijvlak naar onderen. Strijk een dunne laag icing over de hele taart. Zet hem circa 20 minuten in de koelkast of tot de laag iets stevig geworden is. Breng nog een laag icing aan tot de taart helemaal gelijkmatig bekleed is. Zet terug in de koelkast en maak ondertussen het chocoladeglazuur.

Het chocoladeglazuur:

Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt ze samen langzaam in een pan. Laat afkoelen. Het glazuur moet iets dik worden, maar wel vloeibaar blijven.

De decoratie:

Giet het chocoladeglazuur boven op de taart en laat het over de rand stromen. Gebruik eventueel een (geknikt) paletmes om het glazuur glad te strijken. Werk snel, zodat het niet hard wordt. Versier de taart met frambozen.

Wil je een brownie maken zonder fruit? Dat recept vind je hier

Bron: Flair en Trendy taarten

6 reacties op “Frambozenbrownie

    1. Dit is een heerlijk recept om het mooie weer te vieren! Misschien/waarschijnlijk is het maar een paar dagen mooi weer, dus vergeet de lijn voor nu en eet een stuk frambozenbrownie 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s