Liebster Award

Nordic-Bliss-Liebster-award

Blij verrast was ik toen ik een lief berichtje kreeg van een mede blogster Virginie, zij schreef mij dit: “Hey Anneke, Ik heb je blog genomineerd voor de Liebster Award omdat ik het een leuke, warme en spontane blog vind die zeker en vast eens extra in de kijker mag gezet worden. Leuk om genomineerd te zijn en vooral door Virginie, Ik neem vaak een kijkje op haar blog en lees haar stukjes graag.

De Liebster Award

De Liebster Award of “the favorite blog award” is een internet award die wordt gegeven aan bloggers door bloggers. De rest van de uitleg heb ik gekopieerd van de website van Virginie de uitleg is in het engels mocht dat een probleem zijn neem dan contact met mij op!

In Germany, the word “liebster” has the same meaning as “favorite, beloved, or dearest.” This award is primarily given to blogs that have less than 200 followers. That way, it helps the blogger with being more known to the world as well as giving the blogger the opportunity to learn about more amazing bloggers.

If you are nominated for the “Liebster Award”…then what??

Fear not, my friends! If you are nominated for the Liebster Award, these are the following steps you need to take in order to graciously accept your award…

1. Link back and recognize the blogger who nominated you.
2. Answer ten questions given to you, by the person who nominated you.
3. Nominate ten other bloggers for the award.
4. Create ten questions for your nominees to answer.
5. Notify your nominees.
And lastly, you may copy and paste the award (which is at the top of this post) on your blog!

ik 2

Hieronder beantwoord ik de vragen die zijn gesteld door Virginie

Wat heeft je aangezet om een blog te starten?

Ik ben dol opschrijven, dat is altijd al een grote hobby van mij geweest. Door de jaren heen was ik het schrijven een beetje uit het oog verloren, maar ik heb deze hobby weer helemaal terug gevonden dankzij de online vrouwen website Yunomi waar ik als Nominee veel artikelen voor schrijf. Blogs lees ik altijd graag en nu ik het schrijven weer heb herontdekt lijkt het mij leuk een eigen blog te beginnen.

Waarom heb je deze blognaam gekozen?

Eigenlijk kwam de Yunomi redactie met deze naam. Ik begon deze blog rond de tijd dat ik gastredactrice mocht zijn en kon niet besluiten welke naam te kiezen. Toen zij met Anneke Schrijft kwamen vond ik dat een heel leuk idee.

Zijn er dingen die je zou  zou willen veranderen of verbeteren aan je blog?

Altijd! Gelukkig heb ik een achterban die mij daar bij steunt en helpt. Dingen verbeteren of veranderen aan een blog houdt het interessant en leuk.

Waarvan haal jij je inspiratie?

Uit het dagelijkse leven.

Wat is je favoriete manier om te ontspannen?

Dat zijn een aantal dingen. Samen met mijn gezin leuke dingen doen, een goed boek lezen, of stukjes schrijven.

Welke film of serie vind jij  leuk om naar te kijken?

Op dit moment kijk ik graag naar Once Upon a Time, Castle, Supernatural, The Walking Dead, en kijk ik graag naar comedy series. Mijn favoriete film op dit moment is Les Misérables.

Zou je op een eiland stranden, welke 3 dingen zou je absoluut niet kunnen missen?

eiland

Mijn familie,  flatscreen tv met onze favoriete films en series en een goed boek!

Zou je kunnen leven zonder computers, internet, smarphones, iPads en anders Pods?

Zou ik heel goed kunnen, maar doe ik liever niet 😉

Wat brengt er een lach op jouw gezicht?

Het samen zijn met mijn familie.

Wat is je levensmotto?

Dat zijn er 3:

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!”

“Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden.”

“Als je geen kop hebt kun je die ook niet uit het raam steken.” (Dat betekent dat je alleen iets kan kopen als je het geld ervoor hebt)

Hieronder mijn 10 genomineerden:

(ik heb niet gekeken naar de hoeveelheid volgers maar naar welke blogs ik graag lees.)

Tussen mars en aarde – over marsmannetjes en andere aardse zaken,

Mareiki – een leuke blog over Spiritualiteit,

Leven alleen maar zijn –  een blog over het leven,

Spiritueel Boeddha – informatie over het leven en wat een mens soms nodig heeft,

Kaoutar Schrijft – een blog over beauty, fashion, movies maar ook persoonlijke dingen,

De Lotusvijver – de blog van Virginie over o.a, new age Yijing  en Chinese filosofie en spiritualiteit,

Jaap Kroonen – een blog over lekker eten en natuur en korte verhalen,

BonBeauty –  Beauty, Health & Lifestyle…,

Anka Blankendaal – Anka heeft haar eigen praktijk in Amsterdam voor natuurgeneeskunde,

FrankLiefdu – een blog van Frank met een verleden en een toekomst.

vraag

Mijn 10 vragen aan mijn genomineerden (sommige vragen zijn van mijzelf andere van Virginie)

 1. Waarom ben je met je blog begonnen?
 2. Waar haal je de inspiratie vandaan om te schrijven?
 3. Wie is jouw grote voorbeeld?
 4. Wat vind je ervan genomineerd te zijn voor de Liebster Award?
 5. Wanneer ben je begonnen met schrijven?
 6. Wat brengt een lach op je gezicht?
 7. Wat is je levensmotto?
 8. Wat doe je in je vrije tijd?
 9. Waarmee onderscheid jouw blog zich van andere blogs?
 10. Hoe denk je dat je leven over 5 jaar eruit ziet?

Ik vond het leuk hieraan mee te doen, een eer om genomineerd te worden en hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar de antwoorden van mijn genomineerden.

17 reacties op “Liebster Award

 1. Gefeliciteerd met je nominatie:) en wat leuk dat jij ook hebt genomineerd, dat vind ik lief! Leuk om je wat beter te leren kennen door dit artikel. Ik heb ook een account op Yunomi, maar doe er eigenlijk niet veel mee. Laatst had ik wel een Vaseline spray cadeau gekregen, zomaar, echt tof. Leuke blog heb je!

  Like

 2. Super leuke post! 🙂
  Je hebt een mooi award-afbeelding gevonden.
  Bedankt dat je mijn blog tussen de nominaties gezet hebt. Heb ondertussen al meegedaan en kan dus niet echt opnieuw meedoen. Zal wel eens je vragen beantwoorden in een post. 😉
  Nogmaals dikke proficiat met je award. Je hebt het verdient.
  Groetjes, Virginie

  Like

 3. Van harte gefeliciteerd met je nominatie! Leuk dat Yunomi redactie jou heeft meegeholpen met de naam van je blog 😀 En superbedankt dat je mij hebt genomineerd! Het is een eer 😀 Ik twijfelde of ik met mijn blog door moest gaan, maar door jou doe ik dat zeker nu wel 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s