Het Land – Aukelien Weverling

auke

Het is ook mogelijk dat je er niet van houdt: van de Ruysdaelse luchten, de ijle populieren en het loeiend vee. Dat prachtige Hollandse landschap waarin nooit iets gebeurt behalve geboorte en dood. Betje, bijvoorbeeld, verveelt zich te pletter. Moe spreekt in spreekwoorden, Pa klaagt over het weer: het zijn vaste waarden in haar leven. Tot er beweging komt in die stationaire wereld en de gebeurtenissen een wending nemen die niemand had kunnen voorspellen. Het land is een roman over bekrompenheid en religieuze verstikking, oud-Hollandse folklore en kalverliefde. Met dit boek bevestigt Aukelien Weverling dat ze een bijzondere stem in de Nederlandse literatuur is.

Het Land is het nieuwste boek van de schrijfster Aukelien Weverling en ligt dit najaar in de winkel. Terwijl je het boek leest waan je jezelf op het  Hollandse idyllische platteland en voel je de warme zon op je gezicht terwijl je langs de weilanden loopt. Het is een mooie roman met een rustig begin. Net toen ik dacht dat het verhaal zou eindigen zoals het begon, rustig en kalm begonnen de gebeurtenissen die het verhaal een andere wending geven en die wending maakte dat ik het boek niet neer kon leggen voordat ik het uit had.

Aukelien Wevering werd voor haar debutroman Liever Gekust uit 2002  genomineerd voor de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen-prijs. Verder schreef zij o.a. voor de Viva en de Belgische Flair. Ook schreef zij mee aan de met een Gouden Kalf bekroonde korte Nederlandse film Talme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s