Haar Drama, Er is geen kapper zoals je eigen kapper!

Haar Drama, Er is geen kapper zoals je eigen kapper.

Toen mij gevraagd werd een blog te schrijven voor Yunomi over mijn haaravonturen,  schoten mijn gedachten gelijk naar het haarfiasco van een vorige zomervakantie. Dit is een artikel van mij van een poosje terug maar toen ik het weer tegen kwam dacht ik dit is te grappig (nu kan ik er wel om lachen!) om niet te plaatsen.

“Diploma”

Het plan van mijn dochters en mij was om voor dat wij op vakantie zouden gaan nog even ons haar te laten knippen bij de kapper. Maar iedereen weet hoe druk de laatste weken voor de zomervakantie kunnen zijn. Dus ons bezoek aan de kapper werd steeds uitgesteld. Tot er op het laatst echt geen tijd meer was om naar de kapper te gaan. Toen bedachten wij dat het misschien wel een leuk idee was om op vakantie naar de kapper te gaan. Wij gingen naar Spanje op familiebezoek bij mijn schoonzus en het leek ons dat zij vast wel een goede kapper wist. Vooral ook omdat haar haar altijd heel leuk zit, een bad hairday lijkt zij niet te kennen De dag na onze aankomst kreeg mijn schoonzus bezoek van een vriendin . Die vriendin vertelde vol trots aan mij dat ze haar kappersdiploma had gehaald en een eigen salon wou gaan beginnen. Ik werd gelijk enthousiast en vroeg of die vriendin ons wou knippen . Dat wou ze wel en ze had toch haar spullen bij zich dus ging ze het gelijk doen. Ik zag mijn schoonzus wel een beetje bedenkelijk kijken maar er was geen tijd om haar te vragen wat er was. Vol enthousiasme begon de vriendin te knippen , mijn haren vlogen in het rond en ze leek echt te weten wat ze deed. Ondertussen kletste ze druk over de salon die ze ging openen. Toen was ze eindelijk klaar en mocht ik in de spiegel kijken . Het was een wonder dat de spiegel niet barste want het was echt een coupe windhoos geworden! Ze vroeg hoe ik het vond. ‘Mooi ‘,zei ik verdwaasd . Daarna vroeg ze of ze dan maar gelijk mijn kinderen zou knippen. Ik brabbelde maar iets over geen tijd en weg moeten. Eigenlijk had ik moeten zeggen dat mijn haar lelijk geknipt was maar ik was zo verbaast over het slechte resultaat en die vriendin was zo trots op het resultaat dat ik verder mijn mond hield. Later zei ik tegen mijn schoonzus hoe komt die vriendin aan een kappers diploma? Ze vertelde dat het “ diploma” eigenlijk niet veel voorstelde . Waarom had je mij niet gewaarschuwd ,’ vroeg ik aan haar .Mijn schoonzus gaf daarop als antwoord:’Daar gaf je mij geen kans voor! ‘Later nam ze mij mee naar haar eigen kapper en hij was een reddende engel en kon mijn haar gelukkig weer in een leuk model knippen. Later die week zag ik die vriendin weer en ze vroeg aan mij:’ Waarom ben je weer naar de kapper geweest?.’ O, in Nederland ga ik elke week naar de kapper voor een nieuw kapsel!’ antwoordde ik.

Heb jij ook zo iets meegemaakt?

Heb jij ook zo iets meegemaakt? Of als je in mijn schoenen had gestaan wat zou jij gedaan hebben?

Dit artikel is ook te lezen op Yunomi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s