Een kijkje achter een deur in de Souk van Larache

IMG_5446

Ben je altijd al benieuwd geweest wat er schuil gaat achter de blauwe deurtjes en kozijnen en de witte muren in de Souk van Marokko? Lees dan dit artikel en ga met mij mee naar binnen.
Welkom in La Maison Haute, het hoge huis, midden in de Souk van Larache. Als je door de Medina dwaalt verwacht je vast niet dat achter de deuren zulke mooie en ruime huizen schuil gaan. Afgelopen week ben ik op bezoek geweest in zo’n huis wat tegenwoordig een pension is. Het huis is ruim 200 jaar oud, waarschijnlijk is het veel ouder, maar vanaf die tijd is het terug te vinden in de boeken.

la-maison-haute-larachev

IMG_5517

Larache, een havenstad, kent een interessante geschiedenis en veel daarvan vond ik terug in dit huis waar Joden, Fransen, Spanjaarden en Marokkanen in hebben gewoond. Allen hebben hun voetstappen achtergelaten in dit huis. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de baai van Loukous, een mythische plaats waar zoals de legende gaat, Hercules zijn gouden appels plukte uit de tuin van Hesperides.

IMG_5505

Ik verbaasde mij hoe groot en koel het huis bleek te zijn en vooral genoot ik van het uitzicht vanaf het dakterras. Wij werden zeer gastvrij onthaald door de bewoners. Als je ooit in de buurt komt is een verblijf in La Maison Haute zeer de moeite waard.

 

6 reacties op “Een kijkje achter een deur in de Souk van Larache

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s