Haarverzorging in de zomer

Mijn haar heeft nu al te lijden onder de zomer zon en daarom vroeg ik mede Nominee Yvonne van schoonheidspromotie.nl of zij nog goede tips heeft. Die tips wil ik graag met jullie delen!

puur11

Aan: Yvonne
Van: Anneke
Onderwerp: Dof en droog haar

Hoi Yvonne,

Hoe gaat het met je? Met mij gaat het goed behalve dat mijn haar al een beetje begint te lijden onder de zomerzon. Binnenkort ga ik op een zon zee en strand vakantie, dan wordt mijn haar vast helemaal dof en droog. Kun je mij een goede tip geven wat voor haarmasker ik het beste kan gebruiken om mijn haar een oppepper te geven? Andere haar tips zijn ook welkom! 🙂

Groetjes Anneke

————————————————————————————————————————————

Aan: Anneke
Van: Yvonne
Onderwerp: RE: Dof en droog haar

Hoi Anneke,

Ja het gaat goed. Zon ik zie al weken bijna geen zon. Tijdens je vakantie is het goed om je haar te beschermen. Zon en zout (zee) en chloor kunnen het haar zelfs groen maken. Het is goed om je haren iedere keer als je in de zee geweest bent goed te wassen. Er zijn vele merken die een haarmasker hebben. Die van Dove vind ik fijn. Maar er is nu een hele nieuwe lijn uit van Andrélon. Natuurlijk puur. Deze producten bevatten geen Siliconen, Parabenen en kleurstoffen. De shampoos zijn dan ook transparant. De zen versie hiervan is ideaal voor op vakantie. Zit amandel en avocado olie in. In combinatie met de conditioner en het 1 minuut haarmasker zal je haar er mooi, glanzend en gezond uit zien.

Waar ga je heen op vakantie?

Groetjes Yvonne

————————————————————————————————————————————

Aan: Yvonne
Van: Anneke
Onderwerp: Groen haar!?

Hoi Yvonne,
Groen haar?! Hoe kan dat gebeuren? Daar ben ik heel benieuwd naar. Bedankt voor de tip ik ga de producten van Andrélon volgende week uitproberen en als het bevalt neem ik ze mee op vakantie 🙂  Ken je ook een  recept om zelf een haarmasker te maken? Lijkt mij leuk om een keer te doen. Wij gaan heerlijk naar Marokko! Gaan jullie ook nog op vakantie?

Groetjes Anneke

————————————————————————————————————————————

Aan: Anneke
Van: Yvonne
Onderwerp: RE: Groen haar!?

Hoi Anneke,

Ja groen haar. Vooral geblondeerd haar is hier extra gevoelig voor. Maar ook natuurlijk blond tot lichtbruin haar kunnen tijdens een zon, zee strand vakantie een groene kleur of een groene waas krijgen. Dit komt vooral door het zwembad. Maar het zoute water droogt het haar al extra uit en als je dan daarna in het zwembad springt is het haar al extra kwetsbaar. Dit is een ingewikkeld proces. We denken vaak dat het door het chloor komt, maar niest is minder waar. In het water zitten metalen, die de strijd met ons haar aangaan.

Je kunt dit voorkomen door voordat je het zwembad ingaat:

  • Door je haren eerst goed uit te wassen en dan in te masseren met een conditioner deze moet wel met siliconen zijn. De conditioner laat je dus in het haar zitten.
  • Doe lang haar in een knotje
  • Spoel na het zwemmen je haren direct uit en doe er regelmatig ( drie tot vier) keer per week een verzorgend haarmasker in

Wat als het haar al groen is? oeps dit heb ik ook een keer gehad tijdens onze vakantie op Mallorca. Ik ging steeds vanuit de zee plons zo het zwembad in en na een paar dagen zag je donkergroene plukken in mijn haar. Wah ik was 13, gillen dus! Mijn moeder pakte een fles tomatenketchup (rood ontheft de groene kleur) en deed dit in mijn (natte) haar een kwartiertje laten intrekken en het was verdwenen. Dit vergeet ik dus nooit meer.

Aspirines schijnen hiervoor ook goed te helpen. Doe drie a vier aspirines in een glas, kommetje etc. doe er een beetje water bij en laat de aspirines oplossen. Doe dit in je haar en even laten intrekken en dan uitspoelen, maar dit lijkt mij wel een stuk lastiger dan tomatenketchup. Deze is dikker van structuur en blijft daardoor beter zitten.

Tips voor eigen haarmaskers:

Wat ik zelf eens per maand doe in azijn in mijn haren. Doordat dit zuur is sluiten alle schubben zich weer. Hierdoor gaat het haar super mooi glanzen. Ja, dit stinkt wel. Daarna twee keer spoelen met shampoo. Het azijn wel even 15 minuutjes laten intrekken.

Het snelste en beste is toch een goed verzorgend haar masker uit de winkel.

Ja wij gaan lekker naar Frankrijk.

————————————————————————————————————————————

Aan: Yvonne
Van: Anneke
Onderwerp: Bedankt

Bedankt voor de tips Yvonne! Ik weet nu hoe ik kan voorkomen dat ik groen haar krijg en ik zal zeker als ik op vakantie ben mijn haar goed verzorgen en haarmaskers gebruiken.

Fijne vakantie in Frankrijk en tot snel!

Groetjes Anneke

Wil je dit artikel op Yunomi lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s