Les Misérables

headerlesmis

Ik ben laatst naar de film LES MISÉRABLES geweest. Een echte aanrader. Het is een musical film, maar na een aantal minuten ben je eraan gewend en brengt dat extra emotie aan het verhaal. Neem een vriendin mee naar de film en een grote lading zakdoeken! Een mooi verhaal met goede acteurs. Toen de film afgelopen was bleef iedereen nog een aantal minuten in stilte zitten. Je kon een speld horen vallen. Zo onder de indruk was iedereen nog van de film.

Het verhaal en de acteurs

Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean. Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

Victor Hugo’s beroemde boek Les Misérables is al verschillende malen verfilmd. Deze nieuwe versie is gebaseerd op de musical van componist Claude-Michel Schönberg, die in de jaren tachtig met veel succes speelde in Londen en op Broadway. De regie is in handen van Tom Hooper, die de Oscarwinnaar The King’s Speech regisseerde. De sterrencast van Les Misérables bevat onder andere Hugh Jackman (The Wolverine) als Jean Valjean, Anne Hathaway (Brokeback Mountain) als Fantine, Amanda Seyfried (Mamma Mia!) als Cosette en Russell Crowe (Gladiator) als Javert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s