Food for thought (Boek Review)

gw_hum_hopsterjeroen_food-for-thought_770x510.png
Drs.Jeroen Hopster is de schrijver van het filosofische kookboek, Food For Thought:Wereldfilosofie aan de keukentafel.

Waar ter wereld vind je een betere plek om met elkaar in gesprek te gaan dan rond de eettafel? Naar mijn mening vinden daar de beste gesprekken plaats. Wat voeding betekent voor het menselijk lichaam betekent filosoferen voor de geest, en wat is er mooier dan dit te combineren?

Boerderij in Frankrijk

In de tv documentaire Food for thought verblijven zeven studenten en zeven filosofen twee weken lang op een boerderij in Frankrijk met de intentie samen lichaam en geest te voeden. De KRO-NCRV maakte van deze bijzondere samenkomst een zevendelige documentaire die aankomend voorjaar uitgezonden gaat worden op NPO3.

Filosofisch kookboek

Drs.Jeroen Hopster, filosoof, redacteur bij ‘Filosofie Magazine’ en journalist was aanwezig tijdens de opnames van de documentaire. Hieruit ontstond het filosofische kookboek Food For Thought:Wereldfilosofie aan de keukentafel.

Recepten voor het denken

Dit bijzondere kookboek bevat niet alleen recepten voor in de keuken maar ook voor het denken. Het boek heeft een handzaam formaat en is daardoor makkelijk mee te nemen.  De compacte vorm weerspiegeld zeker niet de inhoud! Food For Thought is een interessant boek om cadeau te geven aan iemand die vol zit met levensvragen. Ook wordt in dit boek de aanzet gegeven om aandacht aan je eigen lichaam te geven.

Handvaten

Food For Thought bevat mooie foto’s en handvatten om te aarden en daardoor gezonder en relaxter te gaan leven. levensvragen worden bezien en besproken op een manier dat je denkt: zo eenvoudig is het eigenlijk. Na het lezen van het boek zie ik uit naar de documentaire.

brain_food
Foto: Google

Alle hoofdstukken in dit boek zijn even interessant. Als ik echter toch een keuze moet maken kies ik het hoofdstuk met als hoofdvraag: Hoe weet je wie je wilt worden? Vandaag de dag zijn de mogelijkheden ongekend breed. Daardoor is het juist moeilijk, bijna onmogelijk te beslissen wie je wilt zijn.

Food For Thought:Wereldfilosofie aan de keukentafel. Een boek wat je inspireert om dingen anders te bezien.

ISBN: 9789025906702
Uitgeverij: Have, Ten
Uitvoering: Paperback / softback
Omvang: 150 pagina’s
Afmeting: 171 mm x 131 mm x 12 mm
Verschijningsdatum: 28-11-2018
Taal: Nederlands

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s