Testpanel: OMO vloeibaar wit

never-ending-story-laundry-washing

Helaas klopt het helemaal: de was is een neverending story. Het ene moment ben je blij dat de was is gedaan en je de bodem van de wasmand kunt zien, het andere moment draai je je om en zit de wasmand alweer half vol!

Vroeger was alles beter

Vroeger was alles beter? Nou echt niet! Een ding wat tegenwoordig beter is dan vroeger is… het wassen van de was. *Rond de middeleeuwen lieten rijke burgers hun wasgoed wassen in speciale washuizen. De gewone burger moest de was zelf doen en veel vrouwen wasten toen één keer per maand drie dagen achter elkaar de was. Dit zware werk gebeurde allemaal met de hand. Eerst werd een tobbe met water gevuld. Het wasgoed werd geweekt in zeepsop. Met een schuurborstel schrobde men de extra vuile was op een wasbord schoon. De vrouwen spoelden het wasgoed uit in vier tobbes. Vervolgens werd de was gebleekt, gedroogd en gestreken of gemangeld.

Maandag wasdag

De tijd van maandag wasdag is voorbij, tegenwoordig draaien wij elke dag een was. En dat is maar goed ook want ik moet er niet aan denken om net als in vroegere tijden één keer in de week of zelfs maar één keer in de maand de was te doen. Waarschijnlijk zou ik dan zo’n berg wasgoed hebben dat ik erin zou kunnen verdrinken.

drowning in laundry.jpg
Afbeelding: Google

Andere dingen dan de was

Wist je dat OMO één van de oudste wasmiddelmerken van Nederland is en dat het voor OMO belangrijk is om met de tijd mee te gaan. OMO begrijpt dat de meesten van ons een druk leven leiden en andere dingen te doen hebben dan de was. Vandaar dat OMO nu een 30-minuten technologie heeft ontwikkeld. OMO beweert dat de ingrediënten in dit nieuwe wasmiddel al werken zodra ze oplossen in water. Vandaar dat OMO zijn schoonmaakwerk ruimschoots kan doen, zelfs in een kort wasprogramma. Door soms of vaker een korte was te draaien, bespaar je tijd en kun je meer wasjes draaien en zie je sneller de bodem van de vieze wasmand.

Lang programma

Er kunnen natuurlijk vlekken zijn waarbij het beter is om toch een langer programma te wassen. Of misschien wil je sommige dingen op 60 graden wassen en kan dat op jouw wasmachine alleen bij een lang wasprogramma. Kies het wasprogramma dat jij wilt … en je kunt OMO daarvoor gebruiken. Deze OMO is dus niet alleen te gebruiken voor de korte was maar voor alle was.

Tineke, Halima, Trees, Katja en Mieke

Zou dit echt zo zijn? Het testpanel van Anneke Schrijft test het in samenwerking met trnd voor je uit! Het testpanel bestaat dit keer uit: Tineke, Halima, Trees, Katja en Mieke.

Testpanel: OMO vloeibaar wit

blogheader-omo
Foto: trnd

Tineke: Ik heb mij opgegeven voor dit testpanel omdat ik weleens de bodem van mijn wasmandweer wil zien. Met twee tieners in huis zit de wasmand altijd vol. En iedereen met tieners weet hoe het gaat, ze hebben een kast vol kleding maar willen altijd een shirtje of broek aan wat net in de vieze wasmand zit! Nu OMO de was met 30 minuten schoon en fris wast, kunnen mijn kinderen snel hun lievelings–shirt of broek weer aan.

Halima: Als student heb ik wel wat beters te doen dan de was. Met OMO doe ik nu super snel de was en hou ik tijd over om leuke dingen te doen. Euh ik bedoel natuurlijk dan hou ik meer tijd over om mijn huiswerk te maken. 🙂

Trees: Wat een heerlijke geur heeft deze OMO! Gisteren weer een was gewassen en de was te drogen gehangen op de zolder. Het hele huis rook naar dit vloeibaar wasmiddel, ik werd er vrolijk van. Pas had ik een fles olie in de keuken kapot laten vallen en ondanks een aantal keer dweilen bleef de vloer glibberig, toen kwam ik op het idee de vloer na te dweilen met OMO, ik ging er een keer met de dweil overheen en de vloer was schoon!

4db61c91ce593dea90e65a1b8a2f10db--laundry-humor-laundry-funny-quotes

KatjaMijn zoontje van vijf lijkt een vlekkenmagneet, hij trekt vlekken gewoon aan. Afgelopen weekend morste hij tomatensoep op zijn nieuwe witte t-shirt. Ik heb het t-shirt meteen op een kort programma in de wasmachine gedaan. Het t-shirt kwam er stralend wit uit.

Mieke: Mijn man is kok en zijn witte koksbuis kreeg ik op een kort programma niet schoon, maar wel op een lang programma met voorwas. Ik stopte mijn witte tafellaken samen met de koksbuis in de wasmachine en het kwam er heerlijk geurend, fris en schoon weer uit. Toen ik gisteren de ramen lapte voegde ik een scheutje OMO toe aan het water in de emmer. Mijn ramen werden glanzend schoon.

Anneke SchrijftWitte was mooi wit houden is altijd weer een uitdaging. De eerste wassen Met OMO vloeibaar wit zijn gedraaid, en er is een ding waar mijn gezin het over eens is: dit vloeibaar wasmiddel heeft een heerlijke geur die lang blijft hangen. Mijn mening is dat OMO de was schoon en fris wast op 30 minuten maar hardnekkige vlekken gaan er op 30 graden niet uit en die was ik met een langer programma.

2138451

Zelf uitproberen

OMO vloeibaar wasmiddel zelf uitproberen? De AH heeft nu een leuke 2+1 gratis aanbieding. Bij Kruidvat, Jumbo en Trekpleister loopt de aanbieding 4 flessen OMO voor 10 euro.

OMO vloeibaar wasmiddel

Een schone was ook bij een korter wasprogramma.

  • Voor lange en korte wasprogramma’s
  • Voor witte of gekleurde was
  • Beschikbaar in de maten met 16, 42, of 77 wasbeurten
  • Ook verkrijgbaar in waspoeder en geconcentreerd wasmiddel

 

Bronnen:

*Museum Vekemans

 trnd

 

Eén gedachte over “Testpanel: OMO vloeibaar wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s