Arganolie, gezond voor huid & haar

Atlas-Argan-Company-Arganolie-House-of-Rebels (1)
Foto: Atlas Argan Company

Er gaat geen bezoek aan Marokko voorbij of ik  struin samen met mijn schoonzus Amina door Souk El Bararek. Dat is heel wat gezelliger dan een bezoekje aan de mega grote supermarkt, waar niet af te dingen valt.

Souk

Er is in de Souk een klein smal winkeltje, met houten planken tot het plafon vol gestouwd met heerlijk geurende kruiden en allerhande producten. Dit winkeltje gaat al generaties lang over op vader en zoon. Elke vakantie haal ik daar naast Kohl, Aloë vera en argan producten.

Pakketje

Vlak voordat ik in het vliegtuig naar Marokko stapte, ontving ik een pakketje van de Atlas Argan Company  met daarin een dag en nachtcrème en een flesje cosmetische arganolie.  Dit pakketje ging mee in mijn koffer en samen met mijn schoonzus probeerde ik de producten uit.

De cirkel is rond

De oprichter van de Atlas Argan Company,  Saïd (Ben Ali) Mohamed haalt de argan zaden uit het Sous gebied in Marokko. Het persen, filteren en verpakken van de zaden gebeurt echter in de Morsstraat in Leiden. Doordat ik de argan producten mee nam naar Marokko, is de cirkel rond en zijn de zaden terug in het land waar het allemaal begon.

2
Foto: The Spruce

Voedzaam

Wist je trouwens dat arganolie heel voedzaam is? En ja er is een verschil tussen cosmetische en culinaire arganolie maar daarover een andere keer meer. Een goede start van de dag is een mok muntthee met een schoteltje arganolie waar je vers gebakken brood in doopt, heel lekker en een voedzaam begin van de dag.

Tien dagen

Tien dagen lang gebruikte ik de natuurlijke dagcrème met als basis arganolie van de Atlas Argan Company. Daarnaast bracht  ik ook een laagje zonnebrandcrème aan wanneer ik in de middag naar het strand ging. Voordat ik ga slapen reinigde ik nogmaals mijn huid en bracht de nachtcrème of cosmetische arganolie aan, het gebruik hiervan wisselde ik af.

WhatsApp Image 2017-08-11 at 17.04.36
Foto: Anneke Schrijft

Ingrediënten dagcreme / nachtcrème:

 • Biologisch rozenwater,
 • Biologisch Atlas arganolie,
 • PH-neutrale basiscrème,
 • Natuurlijke etherische olie
 • Rokonsal IMCI (natuurlijk en mild conserveringsmiddel)

Mijn mening

De dag/nacht crème is goed smeerbaar en trok snel in. Je hebt maar een klein beetje van de crème nodig. Mijn huid voelde na gebruik soepel en zacht aan. De crème zit verpakt in een pompflacon, handig en hygiënisch in gebruik. De dagcrème heeft dezelfde ingredienten als de nachtcrème maar is lichter van structuur. De nachtcrème is romiger. Een dagcreme heeft als doel je huid tegen allerlei invloeden te beschermen en een nachtcrème heeft als doel je huid te herstellen. De ingrediënten van de nacht en dagcrème zijn identiek, de concentratie van de ingredienten zal waarschijnlijk verschillen. De kruidenman van het eerder genoemde winkeltje in de Souk raad af om de cosmetische arganolie overdag te gebruiken, want in combinatie met zonlicht kunnen er donkere vlekken ontstaan op de huid. Daardoor vermoed ik dat bijv. de concentratie van de arganolie in de nachtcrème hoger is dan in de dagcrème.

WhatsApp Image 2017-08-11 at 17.08.10
Foto: Anneke schrijft

Haar mening

Mijn schoonzus Amina, gebruikt regelmatig arganolie voor haar huid en haar. Zij vind de cosmetische arganolie van de Atlas Argan Company net zo fijn in gebruik als de arganolie die zij in het winkeltje in de Souk koopt. Amina testte de arganolie uit door het te gebruiken voor haar geïrriteerde hoofdhuid en haar. Een paar druppels op de hoofdhuid voorkomt/ herstelt een geïrriteerde hoofdhuid. Ook versterkt de arganolie de haarpunten en maakt het haar glanzend. Zij was tevreden over het resultaat na 10 dagen gebruik. Haar haar was zacht en glanzend en de irritatie op haar hoofdhuid was verdwenen.

insmeren
Foto: Disinall

Handen, elleboog en voeten

De cosmetische arganolie gebruikte ik niet alleen voor mijn gezicht, hals, decolleté maar ook voor mijn haar, handen, ellebogen en voeten. Je hebt niet veel van deze olie nodig een paar druppeltjes is genoeg. Het verstevigde en verzachtte de huid zichtbaar.

Klik -> hier voor meer informatie en om een kijkje te nemen in de webshop van Atlas Argan Compangny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 reacties op “Arganolie, gezond voor huid & haar

  1. Wij zijn de eerste producent buiten Marokko en wij zijn ook erg transparant over onze werkwijze. Ik maak hier ook uit dat je nooit onze producten hebt geprobeerd voel je vrij om een keer langs te komen en het proces te zien het is onwijs mooi en leuk om mee te maken!! 🙂

   Geliked door 2 people

 1. Ik gebruik Arganolie voor mijn haar. Inderdaad duur maar enorm doeltreffend en duurzaam in gebruik. De firma Atlas ken ik niet. Je review maakt me nieuwsgierig. De arganolie die ik gebruik neemt een collegaatje voor me mee als ze naar haar familie in Marokko gaat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s