Hoe gezond is sinaasappelsap?

is

Anneke Schrijft test dit keer… in samenwerking met  The Insiders, Appelsientje 100% puur sap! Jij kunt 100% puur sap gratis proberen. Hoe ? Dat lees je verderop.

“Drink je glas sap leeg, dat is goed voor je!” Hoe vaak heeft jouw moeder dat niet tegen je gezegd? En hoe vaak zeg jij nu niet dezelfde woorden tegen jouw eigen kinderen? Maar waarom is een glas sinaasappelsap eigenlijk zo gezond? Anneke Schrijft zocht het voor je uit!

Niet ieder glas sinaasappelsap is zo gezond als het op het eerste oog lijkt.Vaak denk je gezond bezig te zijn als je een glas sap drinkt, maar door de  toegevoegde suikers, smaakstoffen en conserveringsmiddel is zo’n glas sap vaak minder gezond dan je denkt!

Puur sinaasappelsap van Appelsientje bevat alleen het sap uit sinaasappels. Hierdoor bevat het alleen natuurlijke voedingsstoffen uit fruit, zoals vitamine C, foliumzuur, kalium en fruitsuikers.

wistjedat-copy2

Wist je dat…

Vruchtensap alleen zo genoemd mag worden als het niks anders bevat dan… vruchtensap, zelfs geen suiker. Anders mag het geen vruchtensap genoemd worden en moet er in plaats van sap, vruchtendrank of vruchtenfrisdrank op de verpakking staan.

Een glas 100% puur sinaasappelsap bevat 2tot 3 sinaasappels.

Niet elke sinaasappel een Appelsientje sinaasappel kan worden?

Er meer dan 400 verschillende soorten sinaasappels zijn!

De sinaasappel oorspronkelijk uit China komt.

Er wordt vaak gezegd dat vitamine C snel vervliegt wanneer je een glas vers geperst sinaasappelsap of een geopend pak sap even laat staan. Maar uit onderzoek blijkt dat dat een fabel is. Het zuur uit (citrus)fruit beschermt vitamine C tegen afbraak. En die bescherming werkt ook door nadat het sinaasappelsap is geperst. Je kunt het sap, mits bewaard in de koelkast, best drie dagen bewaren. Mét behoud van een groot deel van de vitamine C.

ant

Appelsientje  100% puur sap bevat naast vezels en vitamine C,  foliumzuur en kalium.

Je hoort het regelmatig, vezels zijn belangrijk. Maar waarom eigenlijk? Naast dat voedingsvezels zorgen voor een goede stoelgang hebben voedingsvezels ook een gunstige werking op het slechte cholesterol in je bloed. Met een goed cholesterolgehalte heb je minder kans op hart- en vaatziekten.

Vitamine C is waarschijnlijk de bekendste vitamine. Vraag een willekeurig persoon om een vitamine te noemen, dan is de kans zeer groot dat het antwoord vitamine C zal zijn.Vitamine C is een antioxidant, zodra er een vrije radicaal ontstaat of je lichaam binnen komt, zorgt een antioxidant ervoor dat deze onmiddellijk onschadelijk wordt gemaakt. Ons lichaam is de hele dag druk bezig zonder dat we dit door hebben. Celdelingen, eiwitomzetting, productie van energie etc. Al deze processen(onze normale stofwisseling) laten sporen achter, bijproducten die we vrije radicalen noemen. Hoe gezond we ook proberen te leven, we kunnen aan dit proces niet veranderen. Ons lichaam maakt vrije radicalen aan, of we dit nu willen of niet.

Foliumzuur, ook bekend als vitamine B11 is een essentiële vitamine. Essentiële vitamines worden niet door ons lichaam aangemaakt. We moeten deze met de voeding binnenkrijgen.Foliumzuur zorgt samen met vitamine B12 voor de vorming van rode bloedcellen. Een oorzaak van bloedarmoede kan een foliumzuur tekort zijn.

 Kalium is een mineraal. Mineralen zijn net als vitamines stoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Kalium heeft een positief effect op de bloeddruk.

al

Mijn mening:

Ik vind de 100% puur sap van Appelsientje lekker zoet van smaak maar niet te zoet, het proeft als zelf geperst sap. Ik drink graag een glas 100% puur sap bij het ontbijt of als afsluiter na de warme maaltijd. Tijdens het boodschappen doen, lees ik altijd de etiketten en laat producten met onnatuurlijke toevoegingen in het schap staan. Maar een pak 100% puur sap mag in mijn winkelwagentje en mee naar huis.

De natuurlijke vruchtensuikers in een glas 100% puur sap zijn, natuurlijk of niet, ook gewoon suiker en zorgt bij overmatig gebruik voor cariës en overgewicht. Maar geldt het  volgende eigenlijk niet voor alles wat je drinkt of eet? Overal waar “te” voor staat is niet gezond. Te veel, of te weinig.

Op de website van Appelsientje staat daarover het volgende:  Voor een glas (200 ml) Appelsientje® sinaasappelsap worden gemiddeld 3 sinaasappels geperst. Hierdoor krijg je meer fruitsuikers binnen dan bij het eten van 1 sinaasappel. Indien met mate gedronken, passen vruchtensappen in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl zijn immers belangrijk.

quooker_cash_back_aktie

Cash back actie

Hoe werkt het?

  1. Koop een pak Appelsientje sinaasappelsap 1 liter regulier
  2. Ga naar www. appelsientje.nl/geldterugacties
  3. log in of maak een acount aan
  4. Volg de instructie voor de Appelsientje actie en ontvang je geld terug

let op!

Bewaar altijd de kassabon. De actie loopt tot 07-04-2017

 

 

 

Bronnen:

http://www.medicinfo.nl/%7B36e05091-3d5e-4093-bc84-e1284f118691%7D

http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/kalium.aspx

https://www.gezondheidsnet.nl/stoelgang-en-spijsvertering/waarom-zijn-vezels-belangrijk

http://www.optimalegezondheid.com/vrije-radicalen/

https://www.appelsientje.nl/appelsientje

http://www.margriet.nl/fitengezond/gezondheid/moet-je-verse-sinaasappelsap-direct-opdrinken/

Foto’s: Google

Eén gedachte over “Hoe gezond is sinaasappelsap?

  1. Als ik al kant en klare sinaasappelsap koop vinden wij die van Coolbest het lekkerst. Maar ik pers het liever zelf. Jij drinkt het na je warme maaltijd. Heb een keer van een dietiste gehoord dat ik dat juist niet moest doen. Had deze actie al gezien en maak er zeker gebruik van.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s