De Sterren van Sterrenbende

blauwster

Anneke Schrijft interviewde dit keer Irma van de vrolijke en kleurrijke kinderwebshop  Sterrenbende.nl. Het blijft niet alleen bij dit interview, er valt volgende week iets heel leuks te winnen voor je (klein) kind, buurmeisje, nichtje, neefje of…Hou Anneke Schrijft daarom goed in de gaten.

 Sterrren-Bende

Irma:”Sterrenbende is niet genoemd naar de sterren  die je aan de hemel ziet. De naam is ontstaan doordat de illustratoren die verbonden zijn aan de webshop sterren zijn in wat zij doen. (Mijn woorden niet die van hun want zij zijn veelte bescheiden om zichzelf een ster te noemen.) En zij zijn met een groep, maar bende vond ik net iets stoerder klinken.”

 Vrolijke kinderwebshop

“Sterrenbende is een vrolijke kinderwebshop van en door boek illustratoren die kinderen graag een plezier willen doen door de held uit hun favoriete kinderboek tot leven te brengen. Hoe leuk is het wanneer jouw kind de favoriete hoofdrolspeler uit zijn of haar  lievelingsboek op bijvoorbeeld een t-shirt te heeft staan? Sterrenbende heeft verschillende producten zoals kinderboeken, t-shirts, posters, wenskaarten, rompertjes etc. met vele favoriete helden erop. Het concept van de webshop is uniek.

asfasf.png

 

Droomwereld

“Ik kwam op het idee om een webshop te beginnen en benaderde diverse illustratoren om mee te werken. Samen met Remko Nieuwenhuizen heb ik de webshop ontworpen.”

“Wat mij aantrok is dat de illustratoren vaak totaal niet commercieel bezig zijn. De illustratoren van Sterrenbende  creëren figuren die zij ‘tot leven laten komen’. Vaak vertellen zij over hun figuurtjes en beschrijven de karakters alsof zij echt bestaan. Prachtig hoe de illustratoren erover vertellen. Je zou bijna zeggen dat zij leven in een droomwereld. Hun werkkamers zijn vaak heel leuk ingericht met bijvoorbeeld tekeningen en knuffels van de figuren die zij creëren.”
 
 Hoe het allemaal begon
 
“Ik liep met een idee rond voor een boek en hierdoor kwam ik in contact met Gitte Spee. Ik werd verliefd op haar figuurtjes en de verhalen die ze over hen vertelde. Hieruit ontstond een samenwerking en het idee om andere illustrators erbij te betrekken. Zo is Sterrenbende ontstaan. Je waant je even in een andere wereld wanneer je de illustratoren gepassioneerd hoort vertellen over hun figuren.”
wa.png

Een eigen karakter

Bij elke illustratie die op de site staat hoort een verhaal. Elk figuurtje dat op een product staat heeft een eigen karakter van de illustrator gekregen. Het is daardoor veel meer dan een afbeelding of illustratie geworden. Hierin onderscheid Sterrenbende zich van andere webshops en dat maakt dit concept uniek!”

Kun je niet wachten tot de winactie en wil je nu alvast een kijkje nemen in de webshop klik dan  ->Hier.
Klik -> hier om naar de winactie te gaan!
 

 

3 reacties op “De Sterren van Sterrenbende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s