De Koeken Van De Nieuwe Koekenbakkers (Poll)

airplane

Hoe gaat het met jouw voornemen gezonder te gaan eten in 2017? Ik vermoed dat bijna heel  Nederland dit voornemen boven aan zijn het goede voornemen lijstje had staan. Maar ja, wie lust er niet graag een koekje bij de thee, koffie, chocolademelk? Gewoon voor de gezelligheid of… Helaas zijn de meeste koeken niet echt gezond te noemen. Op zoek naar een gezonde koek voor mijn gezin om mee te nemen naar school, werk of voor tussendoor, viel mijn oog op de koeken van De Nieuwe Koekenbakkers. Dit keer lees je op Anneke schrijft een review over deze biologische koeken, volgende week vind je op dit blog een Nieuwe Koekenbakker winactie. Jij kunt, door je stem uit te brengen via de poll verderop op deze pagina, mede bepalen welke doos koeken er dan gewonnen kan worden! 

Testpanel

Anneke’s testpanel bestaat dit keer uit mijn gezin. Wij testen de volgende koeken:

koek4-goed-aangepast-appel-1-400x400

 • Chocolade & Chia haver kruimelkoek biologisch en glutenvrij
Ingrediënten: Plantaardige Oliën (Zonnebloem*), Plantaardige Vetten (Kokos*, Palm*), Rietsuiker*, HAVERMEEL*, Rijstmeel*, Zetmeel (Maïs*, Aardappel*), 6% Gedroogde Appelstukjes*, HAVERVLOKKEN*, Appelsapconcentraat*, Appeldiksap*, Boekweitvlokken*, Teffmeel*, EI*, 2% Gepeld Hennepzaad*, Quinoavlokken*, Chiazaad*, Druivensapconcentraat*, Kaneel*, Rijsmiddel: Natriumbicarbonaat, Zout, Emulgator: Zonnebloemlechitine, Zuurteregelaar: Citroenzuur. *=ingrediënt van biologische teelt. Allergie: Gistvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Lupinevrij, Notenvrij, Pindavrij, Selderievrij, Sesamvrij, Sojavrij, Tarwezetmeelvrij

koek4-goed-aangepast-appel-1-400x400

 • Appel & Hennepzaad haver kruimelkoek biologisch en glutenvrij
Ingrediënten: Plantaardige Oliën (Zonnebloem*), Plantaardige Vetten (Kokos*, Palm*), Rietsuiker*, HAVERMEEL*, Rijstmeel*, Zetmeel (Maïs*, Aardappel*), 6% Gedroogde Appelstukjes*, HAVERVLOKKEN*, Appelsapconcentraat*, Appeldiksap*, Boekweitvlokken*, Teffmeel*, EI*, 2% Gepeld Hennepzaad*, Quinoavlokken*, Chiazaad*, Druivensapconcentraat*, Kaneel*, Rijsmiddel: Natriumbicarbonaat, Zout, Emulgator: Zonnebloemlechitine, Zuurteregelaar: Citroenzuur. *=ingrediënt van biologische teelt. Allergie: Gistvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Lupinevrij, Notenvrij, Pindavrij, Selderievrij, Sesamvrij, Sojavrij, Tarwezetmeelvrij.

koek4-goed-aangepast-appel-1-400x400

 • Cranberry & Bietenrood haver kruimelkoek biologisch en glutenvrij 
Ingrediënten: Plantaardige Oliën (Zonnebloem*), Plantaardige Vetten (Kokos*, Palm*), Rietsuiker*, 10% Cranberries (Cranberries*, Rietsuiker*, Zonnebloemolie*), HAVERMEEL*, Rijstmeel*, Zetmeel (Maïs*, Aardappel*), HAVERVLOKKEN*, Appelsapconcentraat*, Boekweitvlokken*, Teffmeel*, EI*, Cranberrysap (Aroniasapconcentraat*, Appelsapconcentraat*, Cranberrysap*), Quinoavlokken*, Chiazaad*, 1% Rode Bietenpoeder*, Druivensapconcentraat*, Rijsmiddel: Natriumbicarbonaat, Zout, Emulgator: Zonnebloemlechitine, Zuurteregelaar: Citroenzuur. *= ingrediënt van biologische teelt. Allergie: Gistvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Lupinevrij, Notenvrij, Pindavrij, Selderievrij, Sesamvrij, Sojavrij, Tarwezetmeelvrij.

3014353_kruimelkoek-choco-chia

De mening van:

J (oudste) “Ik ben blij dat deze koek geen gluten bevat daardoor valt de koek niet zwaar. Chocolade & Chia is mijn favoriet.”

H (middelste) “S Ochtends moet ik altijd vroeg opstaan voor school. Elke dag sta ik voor hetzelfde dilemma: Uitgebreid ontbijten of iets langer blijven liggen? Natuurlijk liggen mij prioriteiten bij dat laatste. De koek vind ik dan ook handig om s ochtends op de fiets of in de trein op te eten. Door de geur en biologische ingredienten heb ik totaal niet gevoel alsof ik een of andere fabriekskoek eet. De kruimelige textuur is ook een groot pluspunt.”

S (jongste) “Welke koek mijn favoriet is? Ik kan niet kiezen tussen Appel & Hennepzaad en Cranberry & Bietenrood. De chocolade koek voldoet niet aan mijn verwachting ik vind dat er te weinig chocolade in zit naar mijn smaak. Ik proef meer koek dan chocolade maar bij cranberry en Appel zit er bij elke hap lekker veel fruit in.”

Mijn man “Een lekkere koek voor na het sporten of voor onderweg. Cranberry is mijn favoriet.”

koek

Mijn mening:

“Alle drie de koeken smaakten goed, maar Appel & hennepzaad sprong er voor mij uit. De koek bevat lekker veel stukjes appel en deed mij in de verte denken aan appeltaart. Het is fijn dat de koeken niet heel zoet zijn, en één koek vult goed. Handig dat de koeken per stuk verpakt zijn. De koeken van deze koekenbakkers zijn niet 100% gezond, een koek blijft natuurlijk een koek. De koeken bevatten bijv. wel suiker, maar de ingrediënten zijn van biologische teelt en glutenvrij. De verpakking heeft een vrolijke frisse uitstraling.  ”

Stem 

trek in  koek gekregen na het lezen van dit review? Anneke Schrijft mag een doos koeken van De Nieuwe koekenbakkers weggegeven en jullie mogen bepalen welke het wordt! Breng je stem uit via onderstaande poll.

 

 

 

Afbeeldingen: De Nieuwe koekenbakkers / Google

De poll is gesloten.

 

 

7 reacties op “De Koeken Van De Nieuwe Koekenbakkers (Poll)

 1. Wat een leuke test heb jij en je gezin mogen doen! 🙂
  En ja, 100% gezonde koeken bestaan helaas niet.
  Toch is een koek(je) op z’n tijd wel eens lekker tussendoor.
  Dit lijkt me dan inderdaad een gezonde keuze.
  Zelf heb ik op de appel variant gestemd, omdat ik graag appeltaart lust en dat nu nog zelden eet.
  Succes met je poll!

  Geliked door 1 persoon

 2. Net als Corrie ben ik ook vooral een zelfbakker. Maar heb altijd wel een koekje van de winkel in huis, want mijn gebak is soms vlugger op dan ik verwacht. Ik heb voor de appelversie gekozen, door jouw verslag dat het meer naar appelgebak helt. En appelgebak is mijn favoriet. Ben eens benieuwd welke het gaat worden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s