Souvenier van een vlucht (win twee vrijkaarten)

thumbnail_poster-belgen

Op dinsdag 8 november is in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort de voorstelling ‘Souvenir van een vlucht’ te zien. De show is een mengeling van muziek, zang, video en poëzie. Het gaat over vluchtelingen 100 jaar geleden en nu.  Het gaat over oorlog en vrede, vluchten en thuiskomen, over de avonturen onderweg en Het Belgenmonument. Vleermuizen cirkelen over de slagvelden en bij het monument.

Het Belgenmonument is gebouwd door gevluchte soldaten in 1916 en 1917, als dank voor Amersfoortse gastvrijheid. Het is een roep om vrede; een kunstzinnig souvenir van een vlucht.

Er zijn weer mensen op de vlucht voor oorlog. Ze laten souvenirs in harten van mensen. Ze hopen dat Europa hen levensdraden zal toewerpen, dat het leven weer een vlucht kan nemen.

In 2016 is het 100-jarige Belgenmonument grondig gerestaureerd. Er zijn talrijke activiteiten in de stad. Gemeente Amersfoort heeft Veronique Hogervorst en Gerhard te winkel de opdracht gegeven een voorstelling te maken over het Belgenmonument en vluchtelingen toen en nu. Deze voorstelling is een eenmalige kans om deze bundeling van talent te zien.In de voorstelling is het verhaal van de Syrische muzikante Jawa Manla verwerkt, zij speelt zelf ook mee.

Souvenir van een vlucht is een voorstelling met muziek van het Qayson Ensemble, zangeres Ellen Schoenaerts, video’s van Veronique Hogervorst en gedichten van Gerhard te Winkel en Lotte Dodion.

Anneke Schrijft mag twee vrijkaarten voor deze bijzondere voorstelling weggeven. Hoe je kans maakt? Vertel in een reactie hieronder waarom jij deze voorstelling wilt gaan zien. Meedoen kan tot 05-11-2016.

Kaarten kun je hier bestellen!

 

Brontekst

Foto: Veronique Hogervorst

 

 

Eén gedachte over “Souvenier van een vlucht (win twee vrijkaarten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s