Oogmelanoom (oproep!)

zwart

 

Afgelopen week kwam onderstaande oproep van Bianca de Bruijn mij onder ogen. Als moeder zijnde brak het mijn hart toen ik dit las. Iedere moeder wil graag haar kinderen op zien groeien en hoopt oud te worden met haar echtgenoot. Daarom besteed ik graag aandacht aan onderstaande oproep op Anneke Schrijft met de hoop dat iemand Bianca verder kan helpen.

 

Oproep

 

Helaas is er afgelopen november geconstateerd dat ik wederom een melanoom heb, ditmaal met uitzaaiingen, Er bestaat geen standaard behandeling voor oogmelanomen.

De afgelopen maanden heb ik immuuntherapie ondergaan, in de hoop dat dit zou aanslaan. Helaas blijkt dat niet zo te zijn en ben ik, zoals dat heet, uitbehandeld. Echter ben ik nog lang niet klaar om dit gevecht op te geven, ik heb teveel om voor te leven!

Ik ben wanhopig op zoek naar informatie of mensen die kennis hebben van alternatieve en/of experimentele behandelingen voor uitgezaaide oogmelanomen. Op dit moment zijn er heel veel ontwikkelingen op het gebied van behandelingen van verschillende kankersoorten, al is het maar om extra tijd te krijgen. Dat wil ik ook! Tijd om mijn kinderen zelfstandig te laten worden en tijd om nog van mijn liefste te genieten.

Deel dit bericht alsjeblieft in de hoop dat het bericht bij iemand terechtkomt die mij kan helpen!

Liefs, Bianca

 

let

 

Last november I got again diagnosed with a melanoma. This time it’s metastatic. There is no standard treatment for Ocular Melanomas. The last couple of months I been treated with immunotherapy hoping that it would catch on. Unfortunately it did’t and now there are no more standard treatments. But, I am long from giving up this fight, I have to much to live for!

I am desperately looking for information or people who know alternative and/or experimental treatments for Metastatic Ocular Melanoma. At the moment the developments in treating all kinds of cancers is stagering, even if just to expand someones time. I want that too! Time to help my kids become independent and time to enjoy my love.

Please share this message, hoping it reaches someone that can help me!

Love, Bianca

 

oog

 

Oogziekenhuis OMC Amsterdam:

Het oogmelanoom is de meest voorkomende, kwaadaardige vorm van kanker die ontstaat  in het oog op volwassen leeftijd. Per jaar zijn er ongeveer 6 á 7 nieuwe patiënten per miljoen inwoners. Dit komt neer op ongeveer 120-150 nieuwe patiënten met oogmelanoom per jaar in Nederland. De meeste oogmelanomen komen voor bij mensen tussen de 50 en 70 jaar.

Het wordt ook wel uveamelanoom of oculair melanoom genoemd. Deze tumor kan zich bevinden in de     conjunctiva (slijmvlies), de iris (regenboogvlies), het ciliare lichaam (ophangsysteem van de lens) en het vaatvlies (onder het netvlies gelegen). Deze kanker kan uitzaaien naar de rest van het lichaam. De kans dat er uitzaaiingen aanwezig zijn op het moment dat de diagnose is gesteld is zeer klein, maar kunnen zich wel op een later tijdstip openbaren.

Over de oorzaak van melanomen in het oog is weinig bekend. De tumor komt heel soms in bepaalde families voor in combinatie met huidmelanomen.

Foto’s:

Oogziekenhuis  – Google

11 reacties op “Oogmelanoom (oproep!)

 1. Bianca, je zou je eens aan kunnen melden op de besloten Facebook groep HEALTH Groep (KANKER University) Het is een besloten groep dus aanmelden en wachten op toelating.In deze groep kun je heel veel info vinden.
  Heel veel sterkte Bianca en goed dat het deelde Anneke.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik hoop dat de vrouw iets kan vinden om haar te helpen. Maar kan ik niet schrijven aan deze vrouw, en wens ze veel sterkte toe en kracht in haar zoektocht.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

 2. Vaak vraagt men zich af: “Waarom overkomt het mij/ons”. Dit is zo moeilijk te begrijpen. Lieve Bianca ik wens jou alle kracht en sterkte om dit te kunnen doorstaan. Ik hoop dat er snel een oplossing dan wel genezing wordt gevonden.

  Joyce.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan adviseren om eens te gaan kijken naar Canabis Olie. Ook wel wietolie of RSO (Rick Simpson Oil) genoemd. Dit is THC olie van de Canabis plant die tumoren en dus kankercellen doodt. Veel mensen die het gebruikt hebben (en dan heb ik het over tienduizenden) zijn genezen van kanker. Begin eens op de website van de her-ontdekker van deze olie, Rick Simpson: http://www.phoenixtears.ca

  Like

  1. Het is begrijpelijkerwijs een spannende tijd voor jou op dit moment. Wij wensen je daarom veel kracht toe in deze onzekere tijd. Wij duimen voor je dat de dokter je een goede boodschap zal brengen en dat je geen oogmelanoom blijkt te hebben.

   Like

 4. Ik hoop dat je iets hebt gevonden, wat je kon helpen. Ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat!
  Waar zaten je uitzaaiingen? En hoe heb je het opgelost?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s