Bates Motel

norman

 

Op dit moment ben ik een grote fan van de Amerikaanse tv serie Bates Motel. De serie is veel beter dan ik had verwacht. Het laat zien welke gebeurtenissen er voor af gingen en leiden tot de film Psycho. Deze film van Alfred Hitchcock laat in 1960 de wereld kennis maken met Norman Bates. In 1983 kwam er een vervolg op deze film, Psycho II, met daarin Anthony Perkins als Norman Bates.

Psycho

De film begint wanneer een jonge vrouw geld steelt van haar baas en op de vlucht slaat. Een storm dwingt haar om te overnachten in  het afgelegen Bates Motel.  Eigenaar Norman Bates wil haar uitnodigen voor een diner bij hem thuis maar zijn moeder weigert dit. Daarom dineert Norman met haar op haar kamer. Tijdens het diner komt Normans moeder ter sprake. Marion vind dat ze opgenomen moet worden. Die avond wordt Marion vermoord tijdens het douchen. Norman denkt dat zijn moeder achter de moord zit en probeert alle sporen die naar haar kunnen leiden uit te wissen.

Psycho II

Na tweeëntwintig jaar opgesloten te zijn geweest in een psychiatrische instelling wordt Norman Bates genezen verklaard en vrijgelaten. Na zijn vrijlating keert Norman terug naar het huis op de heuvel en het Bates Motel. Alles lijkt goed te gaan totdat naast Norman ook zijn dode moeder terug gekeerd lijkt te zijn…

Bates Motel

De serie begint na de dood van Norman’s vader, die onder vreemde omstandigheden komt te overlijden. Norman en zijn moeder Norma verhuizen daarna naar het Bates Motel om een nieuw leven te beginnen.

Elke aflevering leer je de karakters van het Bates Motel beter kennen. Hoewel je weet hoe het Norman zal vergaan hoop je dat de schrijvers van Bates Hotel toch voor een andere afloop zullen kiezen. Daar is tot nu toe echter weinig hoop op… Waarom heeft Norma niet eerder hulp gezocht voor Norman? Of zou dat toch niks uit hebben gemaakt? Gelukkig is half broer Dylan er om de boel enigszins in toom te houden. De acteurs van deze serie passen goed bij hun rol. Door de chemie die er tussen Vera Farmiga, en Freddie Highmore (Norma en Norman) is vergeet je bijna dat zij geen echte moeder en zoon zijn. De serie speelt zich af in deze tijd maar bevat veel elementen van de jaren 60. Zoals de auto waar Norma in rijdt en haar kleding.

 

Wat is jouw favoriete serie?

 

 

3 reacties op “Bates Motel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s