Vaccineren ja of nee?

Bovenstaande video werd mij toegestuurd door een vriendin uit Amerika. Daar heerst op dit moment de discussie laat jij je kind wel of niet vaccineren maar ook laat jij je vaccineren?  Het begon ermee dat in Amerika, net zo als in Nederland, de mensen in de zorg ingeënt werden, maar nu wil de Amerikaanse regering dat iedereen die werkzaam is ingeënt word. Daar zijn een heleboel mensen op tegen en vinden dat een grote onzin. Toen onze kinderen nog klein waren en in Nederland de discussie opgang kwam om wel of niet te vaccineren hebben wij ervoor gekozen om onze kinderen in te laten enten. Maar ik moet zeggen dat ik het wel een angstig moment vond want stel je voor dat jouw kind toch een vervelende reactie op het vaccin krijgt… Er moet natuurlijk niet vergeten worden dat veel kinderziekten in Nederland niet of bijna niet meer voorkomen dankzij de vaccins.

Vaccinatieschema-RVP_500

Vroeger kregen kinderen maar een paar inentingen, de DTP en BMR-prik. Maar tegenwoordig zijn het er al 12! Waar ligt de grens? En wat vind jij van het idee om alle werkzame volwassenen in te laten enten?

 

 

5 reacties op “Vaccineren ja of nee?

 1. Toen een aantal jaren geleden de oproep kwam voor alle meisjes tegen een vorm van baarmoederhalskanker heb ik na lang nadenken en praten (ook met dochter) besloten dat die prik fijn overgeslagen werd. Het werkt maar tegen één vorm en de kans dat je een vals gevoel van veiligheid hebt waardoor andere vormen onontdekt blijven tot het te laat is, het leek mij aannemelijk. Verder kon niemand me vertellen of er op de lange duur bijwerkingen, wat men trouwens ook een rare vraag vond maar dan vroeg ik of ze zich D.E.S. nog voor de geest konden halen. Ik denk dat we aan het doorslaan zijn met alle vaccins maar dat wil niet zeggen dat ik mordicus tegen ben. Nuances, daar gaat het om.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goed verwoord Daantje. De prik tegen baarmoederhalskanker in een nieuwe vaccinatie en inderdaad als moeder denk je dan toch wat zijn de bijwerkingen nu en in de toekomst.Ik vind dat als moeder zijnde helemaal geen rare vraag! Dat hun dat een rare vraag vinden vind ik raar 😉 Fijn weekend!

   Like

 2. Toen die van ons baby waren, waren er minder vaccinatie en die wetenschap was er nog niet (1976).
  Ben wel blij dat ik ze heb laten inenten, moet er niet aan denken dat ze b.v. polio hadden gekregen.
  Nu is het in mijn ogen tever doorgeslagen,

  Geld ook met kindjes na alles hun handjes wassen hebben ze gespeelt en voor ze een snoepje krijgen steeds handjes wassen.
  Hygiene heel goed maar een brokje weerstand opbouwen nog beter.

  Nu zijn bijna alle ziektes hier weg alhoewel door de instroom van de vluchtelingen lopen we de kans dat veel ziektes denk weer terug komen.

  Zo gaan wij de griep prik niet halen, beschermt maar tegen een paar soorten.
  Dus waarom al die troep in je lichaam te laten spuiten.

  Geliked door 1 persoon

 3. vaccineren tegen polio etc. is een voorrecht dat we in nederland hebben. onze kinderen worden beschermd, dat is prima en ben ik blij mee. echter slaan we nu niet door met bovenstaand lijstje. het is ook heel belangrijk dat kinderen, mensen weerstand opbouwen. mijn kinderen zijn opgegroeid in de vlaamse polder onder het toeziend oog van meneer docteur, die er op toezag dat ze voldoende buitenlucht kregen en een snotneus of anderszins geen reden tot paniek vond.
  als ik naar mijn twee volwassen gezonde bonken van zoons kijk ben ik hier heel blij mee.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s