Groetjes uit marokko

larache01

Vanaf nu is mijn standplaats voorlopig weer Larache Marokko. Het is fijn hier weer na lange tijd te zijn. Larache ligt aan de zee en dat heeft als voordeel dat de temperatuur hier redelijk is er is altijd wel een verkoelend zeebriesje. Mooi weer is fijn maar de temperatuur in Nederland werd mij de laatste tijd toch wel een beetje te gortig. Vooral tijdens de ramadan was het vaak te warm. Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat het weer in Nederland te warm zou zijn en ik blij ben de koelte op te kunnen zoeken in Marokko 🙂 Een ander voordeel van ons verblijf in Marokko is dat het vasten al verbroken wordt  rond 5 voor 8. Daartegenin wordt er in Nederland pas rond 10 uur in gegeten. Maar door het tijdsverschil tussen de twee landen eten de mensen in Marokko en Nederland toch op hetzelfde tijdstip! (Kun je het nog volgen?:))

carte-maroc

Larache is een eeuwen oude stad waar de geschiedenis heel voelbaar is. Ik ben van plan mij er deze vakantie meer in te verdiepen. Ons appartement is van top tot teen gesopt en geboend. De koffers zijn uitgepakt, nu kan de vakantie beginnen. De koffers uitpakken was geen gemakkelijk klusje. Wij vlogen namelijk met IBERIA, al jaaaaren heeft IBERIA een raar systeem. Wanneer je Vanaf Amsterdam naar Marokko vliegt moet je overstappen in Madrid. Daarna wordt je in een klein vliegtuigje gepropt en wordt je naar Tanger gevlogen. Maar IBERIA stuurt nooit maar dan ook echt nooooiiit de bagage met de passagiers mee!! Dit keer was het ook weer raak. De helft van de koffers die uit het vliegtuig kwamen bleek bij aankomst in Tanger van passagiers van de vorige dag te zijn! Onze koffers wachtte het zelfde lot. De vorige keer dat wij met IBERIA vlogen hebben wij vijf dagen op onze bagage moeten wachten! Gezinnen met kleine kinderen zaten ook zonder bagage, ik vind het een grote schande. Je vraagt je vast af waarom vlieg je met IBERIA als je weet dat dit kan gebeuren. De reden daarvoor is dat wij niet zeker wisten of wij deze zomer naar Marokko zouden gaan. Door diverse verplichtingen bleek op het laatste moment dat wij toch deze zomer naar Marokko moesten gaan. Alleen IBERIA bleek nog plaatsen vrij te hebben.. Wij  hadden valse hoop dat alle problemen bij IBERIA  opgelost zouden zijn, het tegendeel bleek waar. Na deze keer is iedereen van mijn gezin het er roerend over eens…wij gaan nooit meer met IBERIA  naar Marokko maar met de KLM of Royal Air DU Maroc.

Vandaag (zondag)  zijn wij naar het vliegveld van Tanger geweest om onze oudste op te halen. Zij had allerlei verplichtingen en kon niet tegelijk met ons reizen. Onze oudste vloog met Royal Air Du Maroc, deze vliegtuigmaatschapij had goede service en onze oudste kreeg gelijk de bagage bij aankomst. Er lande ter gelijkertijd een vliegtuig van IBERIA . Je raadt het vast al… inderdaad de bagage van de passagiers was in Madrid achter gebleven en wordt na gestuurd.

6 reacties op “Groetjes uit marokko

 1. Geniet van de tijd in Marokko.
  Straks met de familie het Suikerfeest.
  Blijven jullie lang daar.
  Ja en soms heb je geen andere keus als met welke maatschappij je vliegt.
  Maar ik vind dat tegenwoordig service bij de vliegmaatschappijen een vies word is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het stukje van Najib is ontzettend grappig, als je vlucht niet met IBERIA is.
  Maar wat een ellende, voor jou en velen, vliegen met IBERIA!! Laat het maar achter je en lekker genieten nu! Hele fijne vakantie Anneke, veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s